Alergia na srsť

kvetoslav3
6. sep 2020

Ahojte.
Viete mi niekto poradiť?
Mám 3 ročnú dcéru a má alergie na srsť zo zvierat. Máme mačku, snažím sa ju nechávať vonku na dvore , ale stane sa , že sa nejako prešmykne a poobtiera sa o sedačku a kreslá.
Vždy to zistím , až keď dcéra začne kýchať.
Ide o to , že neviem z poťahov sedačky celkom odstrániť chlpy. Už som skúšala aj lepiaci valček , ale niektoré chlpy sú tak popretkávané v tkanine, že sa to nedá celkom ostrániť.
Máte niekto skúsenosti , ako si s tým poradiť?

1xenia1
6. sep 2020

Iba zabrániť mačke aby sa dostala dnu. Ja som tiež alergická nnedávno mi to potvrdila lekárka ale ja to ignorujem. Po 7 rokoch spolunažívania ho nemôžem len tak vyhodiť von :D. Lekárka mi ale povedala že mačací alergén je veľmi silny a v prostredí kde bola mačka sa môže držať aj pár rokov. No a keď sú všade chlpy takdam to iba vysavam.

vevesh
6. sep 2020

Kupit kozenu(kozenkovu) sedaciu supravu, ktoru vies umyt a ziadny koberec + lieky. Alebo macka z domu, ale to predpokladam nepripada do uvahy....

tncka
6. sep 2020

@kvetoslav3 ja by som skor poriesila tu mačku. Neni to sranda,moja dcera uz mala nabeh na astmu,mali sme psa a zistili jej alergiu. Dovtedy byvala stale chora,kazde 2tyzdne atb. Pes isiel prec,cuduj sa svete aj choroby,rok a pol nebola chora,klop klop.

kvetoslav3
autor
6. sep 2020

Ja sa snažím mať mačku len na dvore, ale vždy sa stane , že sa prešmykne.

kise
7. sep 2020

my sme podobnú situáciu vyriešili špeciálnym vysávačom-tepovačom AQUA+ PET & FAMILY od nemeckej firmy Robert Thomas, ktorý je na zvieracie chlpy , prach a baktérie ( najmä v tomto "covid" období ) super !

cicamica1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz