Alergia na pšenicu - príznaky

6. jún 2024

prosím, tí čo mate alergiu na psenicu, resp. neznasanlivost, ako sa vam to prejavuje?
uz rok mam priznaky alergie, zacalo mi to po kovide, no ani za nic neviem prist na co reagujem, IgE protilatky mam na VSETKO v norme, napriek tomu bez tabletiek proti alergii nevydrzim ani jeden den, zacne ma steklit v krku a zateka mi krkom zadny hlien. traviace problemy nemam absolutne ziadne. vsetko to mam akoby kontaktné - zacina to v ustach končí to v hrdle.
mam vsak dost zvysene "bazofily", to je to jedine co mi v akychkolvek testoch vyslo, cize nejaka alergia tam je, aj ked nie typu IgE.
trochu som sa zatala a 2 tyzdne nejedla psenicu, zdalo sa mi ze mi bolo o nieco lepsie, dokonca som si zabudla dat svoju pravidelnu tabletku a nebolo to take hrozne.
ti, co s tym realne bojujete, ake mate prejavy? je mozne zrazu v 40-ke dostat alergiu na psenicu?

rozculena
6. jún 2024

alergia sa môže objaviť hocikedy na hocičo...ja som začala mať po 50tke problém s múkou,ale testy nič neukázali...

la_dolce_vita
6. jún 2024

Ano, u mna to zacalo prave v tomto veku. Mam aj ine problemy ako hist.intoleranciu, astmu, sennu nadchu, rosaceu.. Mna trapi najma travenie, hlavne nafuknute brucho a krce. Odbery krvi mam tiez v poriadku. Je to ako na hojdacke, raz mi nieco nesadne a inokedy bez problemov, mam pocit, ze najma chemia v potravinach je problem, ako dieta som mohla uplne vsetko.