Ahojte,je tu niekto kto má intoleranciu na laktózu a alergiu na nikel? Keďže určité potraviny obsahujú nikel a nemali by sa jesť (aspoň nie často) ako vyzerá váš jedálniček ❓🙂
ktore potraviny obsahujú nikel?
alergia na nikel je prevažne vo forme ,ze nenosis sperky s obsahom niklu (hodinky, prstene, retiazky ....)
Alergia na nikel je, ze sa musis vyhybat mnohym sperkom.
Ja mam tuto kombináciu. Nikel mi nakoniec nerobi žiadne problémy akurát náušnice nemôžem žiadne a laktoza ma potrapi ale iba v niektorých potravinách. Alo napr. Smotana. Syry jogurty môžem .
potraviny jej takmer vsetky, casom zistis co ti robi zle, mne napr. strukoviny. intolerancia na laktozu je nic to riesis len mlieko a max portraviny/polotovary s miekom. drzim palceky
@bylinka25 ahoj, môžem sa spýtať, ktoré potraviny teda vylučujes? Mne z tej kontaktnej alergie vyšlo toho viacej, ale ten nikel najviac aj osobne si myslím, že mi problémy najviac spôsobuje to...ja mám problém hlavne na rukách a prstoch, žiadnu bizu, prstene nič...čiže z toho to nebude, skôr to pripisujem potravinám..
@lenusska87 No, vo všetkom je žiaľbohu nikel, dokonca aj v práškoch na pranie, kozmetike, ale z potravín má najvyšší obsah kel, brokolica, špenát, teda všetky tie zelené zeleniny, zemiaky,, mrkva, zeler, konzervy, nápoje v plechovkách, nemala by si jesť s kovovým príborom, variť v hrncoch, radšej používaj smaltované riady.
Tiež aj paradajky majú vysoký obsah niklu.
Presný zoznam si vieš dohľadať na nete, ak zadáš do vyhľadávača potraviny s vysokým obsahom niklu.
Ja som mala zistenú silnú kontaktnú alergiu na nikel, až po niekoľkých rokov sa to takto vyostrilo, pokým som nedostala prvý anafylaktický šok a chronickú žihľavku. Kožná vravela, že to je z toho.
Ja nemôžem nosiť ani striebro, ani zlato, len šperky z chirurgickej ocele, titánu a wolfrámu.
@exina144 ako každá alergia či intolerancia - nejes to, čo nesmies