Alergia na lepok a mlieko

cucoca
10. jan 2024

Ahojte.Mate niekto skúsenosti s tym že sa liečite na štítnu žľazu (hypertyreoza)a k tomu sa vám pridružili ďalšie problémy?Dcérka sa lieči na hypertyreozu a prednedávnom jej zistili s testov aj zvýšené hodnoty na alergiu na lepok,mlieko. Máva aj častejšie stolicu a bolesť bruška. Ale v nemocnici keď bola, keď jej začali dávať liečbu na hypertyreozu tak jej robili aj testy na celiakiu a zevraj to mala v poriadku tak nechápem.

majamat
10. jan 2024

@cucoca celiakia a alergia na lepok su 2 rozdielne diagnozy. aj ked leicba je rovnaka.

co konretne ma pozitivny?

cucoca
autor
10. jan 2024

@majamat robili jej len testy s krvi u kožnej lebo sa vyhadzovala ...gluten/gliadin jej vyšlo 0,46 a kravské mlieko 0,44..bud týždeň ideme na gastro

majamat
10. jan 2024

@cucoca nevies cely nazov protilatok?
aj ke dpodla hodnoty by som typovala, ze totonaozaj bude alergia ( neviem teda ake su referencne hodnoty ), lebo protilatky na celiakiu maju normu tak do 10 minimalne. videla som rozne reerencne hodnoty, niektore maju normu az do 25.

cucoca
autor
10. jan 2024
cucoca
autor
10. jan 2024

@majamat robili jej v nemocnici test na transglutaminaza ..to je celiakia?

chichua
10. jan 2024

@cucoca môj syn má alergiu na glutén-lepok (hodnoty ma ale vyššie) ale aj na pšenicu a iné potraviny. Je na bezlepkovej strave. Celiakiu nemá.

majamat
10. jan 2024

@cucoca tak to bude skor alergia.

cucoca
autor
10. jan 2024

@chichua zistili mu to s krvi že nemá celiakiu?A má aj nejaké tráviace problémy?Dcérka chodí často na záchod,ťahá ju to veľkú potrebu,a predtým sa aj vyhadzovala,také niečo ako zihlavka.

majamat
10. jan 2024

@cucoca celiakia sa moze vyskytovat aj u ludi s negativnymi protilatkami, ale je to malo caste.
tiez je dolezite, ici kontrolovali protilatky len v IgA podtriede, alebo aj IgG. treba vzdy kontrolovat oboje,lebo moja dcera ma v podtriede IgA falosne negativne koli tomu, ze celkove Imunoglobuliny A ma skoro nulove, rpeto nai nedokazu tieto imunoglobuliny vytvorit protilatky.

cucoca
autor
10. jan 2024

@majamat nevieme aké má hodnoty tých protilátok, to som len s lekárkou volala cez telefón a tam mi povedala že to ma v poriadku.Ale budem si pýtať tie výsledky nech mi ich dajú, pretože to pýtajú s gastro

majamat
10. jan 2024

@cucoca je mala sanca, ze by mohla mat celiaku, ale vylucene to nie je.

chichua
10. jan 2024

@cucoca áno z krvi. Jemu sa to prejavovalo zápchami. Testy na celiakiu ma negatívne aj genetické testy na celiakiu

cucoca
autor
12. jan 2024

@chichua mojej sa to prejavuje tak ze stále ju bolí bruško ako keby sa jej chcelo kakat, a chodí často na záchod aj 4x za deň..s toho sa niekedy vykaka aj dva x,niekdy jeden x...potom je hladná, napapa sa a zachviľu znova ju to ťahá na wcko..takto to už má ale pomaly mesiac

endzi83
31. jan 2024

@cucoca ja som tak mala a áno, je dobré vyradiť mlieko - laktózu a múku - lepok. Je to ale dlhodobý proces. Odporúčam knihu A.Williama Štítna žľaza. Dozviete sa čo spôsobuje zápal a ako to funguje.