Alergia na laktózu a mliečnu bielkovinu

katarina1531
17. júl 2021

Dobrý, zistili mi 2rocneho syna že ma alergiu na laktózu a mliečnu bielkovinu😐... Ma rad mlieko tak sme mu kúpili bezlaktozove a aj mu chuti.... Ale potrebujem radu môže vôbec jest bezlaktozove výrobky keď ma alergiu na mliečnu bielkovinu.?nemá niekto skúsenosť. Prosím poraďte 😊Ďakujem

anjelicek26
17. júl 2021

Nemoze ani bezlaktovzove samozrejme, ked ma aj alergiu na bkm. Ked mu chuti nie je argument - proste mu skodi a treba s tym prestat. Ked potrebuje pit "bielu teplu vodu", tak mas celu paletu rastlinnych mliek, ale tie treba striedat - sojove nie je velmi vhodne pre chlapca, ryzove je dost slane, kokosove/mandlove/lieskovcove/ovsene pijem ja - ale ako vravim, striedam to... nie je to nic, co by sa pilo na litre, je to proste ked rano chces dat dietatu na vlocky alebo kupit jogurt. Tak takyto. S rastlinneho mlieka.

ella_price
17. júl 2021

S manželom sme vegáni už niekoľko rokov a tiež má muž problém s mliečnymi výrobkami a normálne prešiel na rastlinné mlieka, syry, jogurty…
Kupujeme od značky k-Classic ryžovo-sójové mlieko a teraz najnovšie aj mandlové a kokosové od body&future 🙂 všetko z Kauflandu. Kaufland a Tesco má celkom pestrý výber rastlinných výrobkov, kde nájdeš aj dobré jogurty, ktoré malému budú chutiť. Dokonca aj smotanu ma varenie nájdeš 🙂 Inak s tým robím všetko ako s mliečnymi výrobkami, od mliečnych polievok, cez pudingy, koláče až po krupicovú kašu, smoothie alebo len tak do kávy alebo cerealií 🙂
Možno ti pomôže aj na instagrame sledovať the_juicyfruit. Má tam hromadu receptov a varí aj pre malú, takže tam nájdeš celú škálu super receptov bez mlieka 🙂

gdpr
17. júl 2021

Alergia na laktozu neexistuje len intolerancia a alergia na mliecnu bielkovinu existuje. Nemoze jest pri alergii mliecne nic ani s laktozou ani bez ty by si mohla jest orechy keby si mala alergiu na ne? 🤦🏼‍♀️ Pri intolerancii v malych mnozstvach aj laktozove moze sa mozu ale treba pocitat s mensimi alebo vacsimi traviacimi problemami ale bezlaktozove moze bez problemov.