Alergia na citrusové plody

tina96
11. sep 2024

Mam jednu otazku ak mam alergiu na citrone plody cize citron limetka pomarac a je v produktoch limonene alebo citronelol je to Problem je to citron? Na internete som citila je limonene je vytazok z citrusov nasla som to na odlakovaci a sampone ale nikdy som z Toho nemala reakcie....

marianarem
11. sep 2024

@tina96 Tak citrusy obsahuju vsetko mozne, nemusis byt precitilvela zrovna na limonen. Ten je mimochodom aj v inych veciach, napriklad v cervenej hrubostennej paprike ho niekedy dost vyrazne citit alebo aj v zltej.

tina96
autor
11. sep 2024

@marianarem jem cervene aj zlte papriky skoro kazdy den viem ze vraj su bohate na vitamin c ale nikdy som nepocula o Limonen....ďakujem za koment🍀ale teraz sa budem bat jest papriku 😀 strasne sa bojim opuchu a zleho dychania mam z Toho panicky strach

marianarem
11. sep 2024

@tina96 Ale ved to jes kazdy den a nic ti nie je, uz si toho limonenu musela zjest kvanta. Zrejme nemas alergiu nan, ale na nieco ine, co je v citrusoch. Strach z opuchu dychacich ciest chapem, ja mam alergiu na roztoce a uz sa mi to parkrat stalo. Spolahlivo na to zabera sprej Ventolin, nemas ho doma? Ak nie, tak si zaobstaraj od obvodnej a nebudes sa musiet tolko bat.

tina96
autor
12. sep 2024

@marianarem Nie nemam ho doma a dakujem za typ mam este jednu otazku je kyselina citronova a citrat sodny citron? Mala som chripku a musela som pouzit nosny sprej a neskor som precitila ze sa tam tieto dve zlozky nachadzaju

marianarem
12. sep 2024

@tina96 Kyselina citronova je v citrone tiez. Je v nom velmi vela latok. Citrat sodny je sol kyseliny citronovej, to neviem, ci sa v citrone nachadza. Ale kyselina citronova zriedkavo byva problemom.

tina96
autor
12. sep 2024

@marianarem ďakujem za odpoved z kyselinov citronovov som do teraz tiez Problem nemala 🍀 a zda sa sa mi ze ani s citratom sodnym ale na internete som citala ze kyselina citronova sa nevyraba z citrona