Alergia na bielkovinu kravského mlieka - reflux, koliky

terka512
27. sep 2024

Je tu nejaká maminka, ktorej dieťatko má/ malo ako kojenec alergiu na BKM a hrozný reflux?

Ja už tretí týždeň kvôli synčekovi (2 mes.) držím bezmliečnu diétu pre jeho alergiu na BKM. Koliky vďaka nej ustúpili, ale stále má silný skrytý reflux, ktorý sa zhoršuje. Malý preň nevie spávať, dobre spí v podstate iba v nosiči. Nevracia, ale keď mu mlieko zatečie do úst, kričí podobne naliehavo ako pri kolikách (len kratšie), stále prehlta, preglga, sipí, dusí sa, kašle, vzpína sa do luku, zakláňa hlavu....toto sa opakuje aj niekoľkokrát za minútu a aj 3 hodiny po dojčení. Postieľka je podložená knihami plus v nej má klin, dojčený je na klinovom vankúši,, odgrgávame, tigríkujeme, dávame Nutriton, Gastrotuss, jeden deň sme skúsili aj Gastrocynesine- bez efektu.

Viem, že aj reflux patrí do obrazu alergie na BKM, ale nemal sa týmpadom tiež na diéte zlepšiť?

Dá sa ešte nejako malému pomôcť s tým skrytým refluxom?

Ďakujem krásne za všetky rady.

lubkovaandrejka
27. sep 2024

@terka512 Ahoj,my sme to mali velmi podobne,ako si ty pisala. Rovnake opatrenia. Diéta. Lekarka vravela,ze to chce len cas, mala pravdu. Casom to uplne vymizlo. Rada by som ti v tomto poradila,ale skusila si vsetko,co som skusila aj ja. Asi to chce fakt len cas, drzim palce, nech toto obdoboe nejako prezijete 🙂

liv1
27. sep 2024

Podla mna robis vsetko ako treba. Uz len vydrzat, u nas to vyriesili prve prikrmy

kitycat
27. sep 2024

Ako dlho si bez mliecnych vyrobkov? Vynechavas aj stopy?

My sme mali abkm (a vajicko) a len mierny reflux

terka512
autor
27. sep 2024

@kitycat 3 týždne. Nejem veru ani potraviny so stopami mlieka. Iba rastlinné mlieka.
Čakala som ze sa drobcovi zlepší aj ten reflux...ale práve naopak.
Ja mám už roky potvrdenú z krvi alergiu na BKM, ale nemala som ťažkosti tak som mlieko spokojne konzumovala. Asi ju malý po mne podedil.

kitycat
27. sep 2024

Moze z toho vyrast, ale nam robili testy z krvi az po polroku, ze tqkym malym nerobia.
Sesternica presla kvoli tomu na UM, jej maly mal extremny reflux