Alergia na bielkovinu kravského mlieka

athena27
22. dec 2022

Ahojte, prosím vás, tie mamičky, ktorých bábätká mali/majú alergiu na bielkovinu kravského mlieka - ako sa to prejavilo a ako sa to zisťuje? Ďakujem

monalisa1111
22. dec 2022

@athena27 v 2 rokoch zistená histamínová intolerancia. Z ničoho nič sa jej urobil červený fľak na predlaktí. A po roku bola zistená začínajúca intolerancia na bielkovinu kravského mlieka. Pri kontrole som doktorke spomínala ako nemá pevnú stolicu..

lesankavh
22. dec 2022

Ahoj moja dcérka keď mala 2 mesiace začala zvracať a hnačkovat .
Bola plne kojená ,trvalo to asi 2 dni ,na další deň sme volali sanitku .
Odviezli nás do Levoče kde sme boli celý víkend ,osobne som bola za primárom všetky testy negatívne (kovid,rotavirusy +aj iné )nevedeli čo jej je 😢v nedeľu ráno prestala dýchať 2 x.
Okamžitý prevoz do Popradu.
Týždeň na JIS,nevedeli čo jej je .
Telo prestalo prijímať potravu,rozvrat organizmu +transfuzia .
Po týždni zlepšenie,z JIS sme šli na izbu.
To už papala UM Neocate,potom nás pustili domov.Dignoza neuzavretá🤯
Po mesiaci prišli ďalšie vysledky alergia na BKM.
Takže u nás to bolo extrémne ťažké obdobie ale zvládli sme to a sme radi ,že nie je to horšia diagnóza 🙏
Teraz má slečna rok ❤️

natyzara
22. dec 2022

@lesankavh ❤️ vela zdravicka

lesankavh
22. dec 2022

@natyzara Dakujeme 🙏

nikoleta999
22. dec 2022

@athena27 Synovi síce vyšli negatívne vysledky na ABKM, ale vraj niekedy vychádzajú falošné pozitívne, alebo falošne negatívne ... Tak doktor volal skľudom v hlase, že už diétu bez mlieka môžeme ukončiť a môže papať aj mliečne výrobky ( bol 2 mesiace na takejto diéte), dala som mliečnu kašu na oslavu,že huráá a po kaši som mala ovracanú celú obývačku doslova ... Takže ideme opäť na nejaké testy po Novom roku ... Pije Nutrilon allergy care, pretože mal červené ložiska pod krkom, v tom záhybe na vnútornej strane stehien, pod pazuchou, mal červené výrážky s bielou hlavičkou, zelenú stolicu a vkuse, vkuse, vkuse plakal, od rána do večera ... Po tomto mlieku, kt. dala pedi na skúšku sa to skľudnilo ... Dr. kázal opatrne dávať i tak mliečne výrobky, a tak som dala max malú kocku Lučiny pre deti a vyrážky ma zase... takže už nejdem špekulovať a počkám na testy, čo mu robí zle

kaktusik007
22. dec 2022

syn strasne zle spaval - dal ako mesacny 2x denne po 20 minut, plus sa mu vyhodila taka akoby hrosia koza..... taku hrubsiu ju mal, akoby krupickovu - neviem to lepsie opisat. Detska nas okamzite poslala na gastro, odbery krvi, zle vysledky... diagnoza alergia na bielkovinu kravskeho mlieka..... neskor asi v 6 rokoch bol na fibroskopii, pridal sa nam k tomu histamin..... do roka a pol bol striktne iba na mlieku neocate, potom sme postupne skusali syry, jogurty.... prioritne bezlaktozove vsetko

teraz ma skoro 13 a sam vie co smie a nesmie jest --- ak zje nieco co nemoze, ale chce / rajciny, kecup/ sam vie ze mu bude zle a sam si uz povie - ale tie hranolky s kecupom mi za to stali mami 🤣

varim z bezlaktozovych veci, ale maslo, jogurty ma uz normalne. No mlieko pouzivam na varenie iba bezlaktozove.

ono alergia na bielkovinu kravskeho mlieka ma jednu obrovsku vyhodu - clovek z nej casom vyrastie

kacena4
22. dec 2022

vypys, hnacka, bolesti brucha po zjedeni mliecneho

mirka438
22. dec 2022

Mojej skoro 3 rocnej zistili teraz nedavno. Chora je uz strasne davno, uz sme nevedeli, ze co tak jej urobili vsetky krvne testy co mohli. Ako jedina jej vysla alergia na bielkovinu kr mlieka 🤔 mojej, co je schopna vypit aj pol litra mlieka denne 🙄 plus rozne termixy atd. Co som tak osledovala, jediny priznak ma nie velmi tuhu stolicu. Aj to nie ale vzdy 🤔 inak sa jej to zatial neprejavuje, podla dr jej mozem aj nadalej davat mlieko pokial nezvracia, nehnackuje, nieje nafuknuta alebo cosi take. Potom mlieko vysadit/nahradit. Popripade mam odsledovat aspon kyslomliecne produkty, vraj niektorym detom aspon tie nerobia problemy.