Alergia na bielkovinu kravského mlieka

patrissaa
31. júl 2024

Ahojte,dnes mi na gastro bolo oznámené,že mám Alergiu na bielkovinu kravského mlieka, a na vsetko čo teda obsahuje mlieko P.doktor mi vravel že v žiadnom prípade nemám jest ani bezlaktozove veci,a teda našla som si alternatívy vo vegan veciach,Čo neobsahuje nič spojené z mliekom.Ale teda moja otázka znie,ak napríklad je niečo (cokolada, pecivo atd)čo obsahuje napr.sušene mlieko alebo niečo také môžem si to dat alebo nie?
(Doteraz mi bolo fakt zle zo všetkého aj z bezlaktozovych veci)
Ďakujem pekne.Pekny deň vám prajem

zuzkaa1991
31. júl 2024

@patrissaa nooo ja a tým bojujem asi 2r. ;) ja som vysadila mlieko smotanu ale dobra rada..rama ma šľahačku ktora chuti uplne ako obyčajná aj maslo ramuu kocku používam.aspon nie je margarinoove mne veganske veci nechutia.....co sa tyka sladkosti nieco mi robii problém nieco nie tak isto aj syr ;) mne napr. Cheddar nerobi niic treba skusat nejak podrobne nesledujem zlozenie ale jasne ak su ťažkosti tak netreba drazdit ;)

patrissaa
autor
31. júl 2024

@zuzkaa1991 ja som doteraz jedla teda tie bezlaktozy a čudovala som sa stále že prečo mi je zle😆 tak dnes mi to teda objasnil,ale vôbec si neviem predstaviť čo jesť 🤣 o mlieku mi vravel ze sú ryžové sojove mandľové atď.ale že ak si dám niečo dajme tomu čo má niečo spoločné stým ci môžem 😆😆

patrissaa
autor
31. júl 2024

@zuzkaa1991 a tá Rama teda vôbec nič neobsahuje ?

simona92101
31. júl 2024

@patrissaa kupuj vsetko s oznacenim vegan,tam mas uplnu istotu.ani cokoladu,pecivo sleduj zlozenie.

katarinaba
31. júl 2024

Laktoza a mliecna bielkovina su dve rozdielne veci. Kym laktozu vedia odstranit z mlieka, bielkovinu nie. Preto na zaciatok vysad uplne vsetko, co obsahuje akukolvek formu mlieka. Aj v sladkodtiach, kolacoch, pecive. Tak po polroku skus volaco - presne ako u deticiek, pockaj par dni a sleduj.
Ako bolo spomenute - vegan nahrady mozes. Rama krema je perfektna, odporucam.
Ale ja napr. sa vyhybam mlieku uplne. Mam z neho kozne problemy a ako je zname, problem zacina vo vnutri a kym sa to ukaze na kozi, zanecha to vo vnutri stopy, ktore nevidime a tie mozu byt nezvratne.

zuzkaa1991
31. júl 2024

@patrissaa mme nechutia ziadnee mlliiekka takze nepijem jedine kupujem ovsené z kauflandu alebo z lidl tie su najlepšie aj podla chuti malla moja tiez prestala pit kravske a chutii jej len ovsene....rama nic neobsahujú z mlieka je to zo sosovice ci. Co ale. Fajna jje davam do omaciek. Ajj do kolacov

patrissaa
autor
31. júl 2024

@katarinaba Ďakujem krásne,to čo mi nebolo jasne teda to že ak čokoláda alebo pecivo obsahuje niečo z týchto 2 veci či si to teda môžem dať, ale už ste mi to teda objasnila že nie🫣🙂 Ďakujem krásne