Neviete mi poradit z coho toto moze byt? Ci alergia, ekzem, intolerancia alebo cokolvek? Ma to niekolko dni, bolo to aj horsie. Nesvrbi (sem tam), nie je chory, sem tam sa stazuje na bolest bruška a cca mesiac nepije kravské mlieko, ani jogurty (len sem tam syr)… ano treba ist k doktorovi avsak v zahranici je to na dlhe lakte tak sa pytam ci nema niekto s podobnym skusenosti ….
V ktorej si krajine?
Vsade su alergologovia, sukromni,
Podla mna to ma alergiu , preto treba Osborne vysetrenoe.
Zatial chod do lekarne a kup antihistamines.
AK si v UK, tak kup Pyriton.
@oslo1 antihistamiká uz davam 🙂 sme v Polsku, a sukromny alergologovia maju najskor termin za mesiac aj ked je to surnejsie… klasicky GP nepomoze nevie.. na testy sme objednany uz sukromne..
@qwer2019 dakujem davam prave krem co sme pouzivali pri ekzeme asi 2 roky dozadu (zaberal) a teraz nezabera … preto som neista…
@petuska7792 no u syna, teraz ma 2,5r sme vystriedal už veľa krémov, pretože jednou dobou zaberal jeden a keď som ho inokedy použila na istotu, už zrazu nezaberal a museli sme siahnuť po inom, čo zaberal. A takto dookola už rok pomali
@petuska7792 nemusí to byť len jedlo, aviváž , prach na pranie... Ja som takto bola , celá červená , občas svrbelo... Po dlhých skúšania krémov liekov od dr, som náhodou kúpila iný aviváž, pôvodný nemali, a všetko zmizlo, od vtedy mám pokoj a nič som nemala
@petuska7792 ma to len na brušku? Mala som teraz podobný problém a myslím ze som to mala z liekov. Vysadila som a zmizlo to. Bolo to len na bruchu, červené bodky až fľaky a nesvrbelo vôbec. Nemohla si ho predavkovat nejakým liekom?
@petuska7792 inak ak sa bude zhoršovať išla by som na pohotovosť tam vás musia ošetriť.
@mirkava ano ma to len na brusku a jemne na bokoch. Sledujem to tak uvidime. Tu pohotovost taktiez funguje inak ako na Slovensku😭
@bubka23 dakujem za radu aj nad tym sme premyslali skusime mu zmenit prasok.
@petuska7792 presne tak som to mala aj ja. Skúsila by som vysadiť všetko a dat nejakú dietku na jeden deň. Držím palce.
@petuska7792 mne to skôr príde ako výsyp nie ekzém koľko to ma?
@petuska7792 moja dcera mala podobny "vysyp" ale len po trupe a rukach. Nesvrbelo ju to, prave sme boli v kupeloch. Jedla den predtym mak...dr.ma presviedcala, ze to je z oblecenia-farby...a ruky mame aj teraz, cervene flaky, supinata koza, atopicky ekzem 😞
@sono2 ma to par dni cca 3-4 dni. Nezhorsuje sa to. Jemne zlepsuje. Ma to len na brušku.
@petuska7792 no a predtým také mal?
Lebo to vyzerá ako reakcia na jedlo odznie samo.
Ja by som to nekrémovala ničím. To musí zvnútra ustúpiť
A prečo ste vyradili mliečne, syr by nemal teda tiež.
Máva hnačky? Alebo pevnú stolicu.
@sono2 lagynhpgička nam to kazala koli zvacsenej nosnej mandli a castym zapalom ucha + voda v uchu. ( bol chory kazde 2 tyzdne )
Mne to príde ako ekzém, neviem ako v zahraničí, ale sú na to aj voľne dostupné prípravky