Aký lekár mi urobí testy na celiakiu a histamínovú intoleranciu?

macilaci
27. okt 2021

Ahoj. Prosím ktorý lekár robí testy na Celiakiu a Histaminovu intoleranciu? Vie mi to urobiť aj všeobecný?

nika82
27. okt 2021

vseobecny ti musi dat vymenny listok a robi to gastroenterolog

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macilaci
autor
27. okt 2021

@zara1357 vieš ja už hľadám sama. Mam žihľavku len neviem z čoho. Dnes som mala ísť na testy na alrgogiu - čakala som 4 mesiace-a včera večer som mala taký záchvat žihľavy ze som musela zobrať lieky tým pádom som nemohla test ☹️. Mám bolesti pod pravým rebrom, chudnem a žihľavka. V stredu som objednaná na gastro tak budem žiadať aj tieto vyšetrenia.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mariaveronikag
27. okt 2021

@macilaci žihľavka je pri histamínovej.

shellmycka1
27. okt 2021

@macilaci mne robila celiakiu z krvi obvodna. Prikazala tak gastroenterologicka. Pri pozitivnom vysledku by som sla na hadicu. Histamin vraj alergolog ( tiez povedala gastroent.)

macilaci
autor
27. okt 2021

Hadičku mi aj tak dajú. 🤨Už som mala pred rokom, vylúčili Celiakiu. Histamin neriešili 🤔

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macilaci
autor
27. okt 2021

@zara1357 no alergologia to ani nespomenula😡. Bola som tam už 2x. Chce mi robiť len tie pychajuce ci aké testy. 25 druhov.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macilaci
autor
27. okt 2021

@zara1357 toto pozorovanie som už robila, nie až tak poctivo, ale som mala reakciu raz a pri tom istom už druhy krat nie🤔. No celé zle. Skoro rok jem opatrne, skôr diétne všetko čo mám rada nemôžem Už som schudla 5 kg. 😔

nwnw
25. nov 2021

@macilaci alergologicko-imunologicka