Ako zvládate potravinové alergie?

Včera o 19:29

Baby ako zvládate potravinové alergie laktoza, lepok alebo histamin napr.. Ze proste si poviete ze nezjete a hotovo ja v tomto vôbec nemám pevnú vôľu, stále niečo zjem ci zákusok. Atď atď atď..neviem si proste povedať ze nie nezjem!😢
Neviem sa donútiť do nejakej prísnej diéty, aj keď mi je zle.

ace123
Včera o 19:35

Ani ja lol :D mam intoleranciu na laktozu a trochu syra zvladnem ale niekedy to prezeniem. Napr salat s kozim syrom je mnamka ale uz mam skusenost ze to je pre mna prilis a hlavne ak nemam po ruke liek na travenie laktozy ale ani ten to vzdy nezachrani. No uz som tolkokrat "zhresila" ze rokmi to mam ako spojenie v hlave ze syr=krce a bolesti na zachode a dodzubany den takze uz ma to tak nelaka ani

zmrzlinka2021
Včera o 19:36

Histamin je neraz dôsledok tráviacich ťažkosti, čiže treba preliečiť tráviace ústrojenstvo. Laktóza - uprednostňujem veci s pridanou laktazou

panonia
Včera o 19:52

Kašlem na zákusky, omačky, syry, dokážem žiť aj bez toho...krče, hnačky a vracanie mi fakt nechýba. Keď som na navšteve dam si ovocie aj keď na mňa pozeraju či som normalna. Moja mama je väčšne urazena keď nejem sviečkovu a ani nič kde je mlieko a maslo,ona to nechce pochopiť že mi je z toho zle 🤷‍♀️. Zákusky si robim len pre mna bezlepkove a bezlaktozove a cítim sa super.

denkabemommy
Včera o 19:52

Možné nasledky do budúcna čo sa týka lepku sú pre mňa na toľko desivé, že by som si ten koláč rozmyslela

janettdamian
Včera o 20:04

No ja som zas naopak v tomto, keď viem že mi to robí zle, tak to nezjem ani keby čo bolo. Ale zas je pravda, že ja mám alergiu na lepok, takže po prvom súste by som sa začala dusiť, a to ťa hneď prejde chuť niečo si dať.

patus_2
Včera o 20:04

Zvládam tak, že si pripravím alternatívu, ktorú môžem zjesť. Nočné sedenie v kŕčoch na toalete mi fakt nechýba 😂

leveta
Včera o 20:45

Intolerancia je jedna vec, ver že ak máš alergiu tak ti ani nenapadne zjesť čokoľvek čo nemôžeš a dobre dávaš pozor aj na to čo niečo mohlo obsahovať. To už nie je , že POVIEM si.

dadka1997
Včera o 21:04

No milovala som orechy; zial nemozem, tak rada by som si dala, no to neskutočné svrbenie v puse po nich a ťažkosť s dýchaním mi za to nestojí, zas kamoske zisrili lepok, mavala ukrutne bolesti zaludka, ako to vylucila prestalo, ak by si sala nejake oecivo z bielej muky zblaznila vy sa od krcov .. ako sa u teba ta laergia prejavuje ?

autor
Včera o 21:07

@dadka1997 ja mam intoleranciu na laktózu. Bolesti brucha, strašne krce.