Ahoj. Prosim poradte,ako zistit ci mam alergiu/intoleranciu na potraviny. Mavam v poslednej dobe problemy ked zjem urcite potraviny,napr.vajce, celozrnne pecivo al.chlieb, kysnute cesto,ovsene vlocky... Nikdy mi tieto potraviny nerobili problem az teraz. Dakujem
@felicita027 dakujem.a na gastre sa to ako zisti?tou hadickou cez usta? 😟
@pusinka263 na gastre alergiu nezistia ale zistia, či tvoj tráviaci trakt funguje tak ako má, možno ani nemáš alergiu ale iný problém s trávením. Ale primárne by som išla na imuno-alergológiu a ak tam nič nezistia tak gastro
Co si predstavujes pod problemami? Niektore potraviny nafukuju, vajce detto. Kysnute je vseobecne nie dobre na travenie.
@stanulienkat no presne toto myslim. Na vajce som mala hranicnu alergiu uz pred rokmi.ale vlocky napr.ma nafukuju nenormalne co mi niwkedy nerobili.
@pusinka263 vlocky su stelesnena vlaknina,teda nafukuju. Ak ich mas s mliekom,tak nie je o com. Treba si uvedomit ake potraviny jes a co mozu sposobovat. Nie je hned vsetko alergia a intolerancia. Okrem toho vajce je alergen. Niekedu ti nemusi sposobit problem, no v kombinacii s inou potravinou nemusi sadnut. Opat sa nejedna o intoleranciu.
@stanulienkat rozumiem. Ale znepokojuje ma ze pred 3 rokmi som vlocky jedla kazdy den,ci uz na ranajky alebo veceru a ziadny problém mi nerobili. To iste celozrnné výrobky
@pusinka263 tak vies, nemladneme...🙂 To travenie sa tiez meni. A mozno si to len nepamatas. Ale to neznamena, ze nieco nemozes mat.
@pusinka263 smer imuno-alergológ a odber krvi. Inak sa to nezistí. Alebo ešte zájsť na gastro, či to náhodou nie sú tráviace problémy (problém so žalúdokom, črevami).