Ako ste sa naučili stravovať pri histamínovej intolerancii?

derdia
15. sep 2021

Ahojte prosim matw niekto histaminovu intoleranciu? Ako ste sa dokozali naucit tak stravovat a da sa to? Dakujem😔😔😔

3009
15. sep 2021

@derdia mne pomohol liek daosin.

7lenka11
15. sep 2021

Mne ju zistili vo februari. Naordinovala som si 6tyzdnovu tvrdu dietu. Po nej som pomaly zacala skusat rozne jedla a kombinacie a postupne som si zvykala a spoznavala, co mozem a co nie. Dnes jem pestro a snazim sa vyhybat len tomu, co mi naozaj skodi - mlieko a mliecne vyrobky, tazke jedla, udeniny, obmedzila som cukor, biele pecivo a alkohol.. Inak sa o nic neukracujem. Schudla som 8 kg za 7 mesiacov a citim sa podstatne lepsie. A ano, obcas aj zhresim, telo si niekedy vypyta aj nieco zakazane.. Ale chapem, ze zaciatky su tazke a sama som bola z toho nestastna..

lorin29
15. sep 2021

@derdia ono každý si mysli ze histaminovu intolerancia je v podstate skoro nič nejedenie...Ja sama ju mam.. Na začiatku som sa priam tyrala tým ze som nejedla skoro nič lebo som sa bála ako telo zareaguje...Ale ono to je hlavne o tom ze každému robí zle niečo iné...Napr tebe z tých všetkých potravín ktoré sú vysoko histaminove môže robiť zle dajme tomu len 5 z nich...

bombulka1987
15. sep 2021

Odporúčam skúsiť vysoké dávky vitamínu C, odkedy beriem 1000mg s predĺženým uvoľňovaním, je mi lepšie. Ale nie tie granulátové ako celaskon (bolo mi zle od žalúdka), ale napr. Jamieson, Medpharma a pod.

marianarem
16. sep 2021

@3009 A ako casto si davas Daosin? Mne sa zda, ze tiez mi pomaha, len neviem, ci caste branie nemoze sposobit, ze telo si vlastneho DAO bude tvorit este menej.

iwesska
16. sep 2021

@bombulka1987 Ja napr.vit C netolerujem vobec. Skusala som rozne formy,kysle,nekysle, z kazdeho sa vyhadzem a pali ma zaha. Za mna lepsie na zmiernenie priznakov Quercetin, Serrapeptaza,kozie kolostrum.

3009
16. sep 2021

@marianarem ja som si ho dávala tak 1-2 denne pred jedlom. Ja ho už teraz neberiem. Prešlo mi to.

derdia
autor
16. sep 2021

@7lenka11
@3009
@iwesska x
0c
@bombulka1987
@lorin29 dakujem za rady, ja to flakam uz asi 3 roky alebo 4...ale je mi zo dna na den horsie... Hlava ma kazdy den boli, teraz ked som hladna nie... Som neskutocne bez energie, ledva zijem... Musim to zmenit. Tak sa musim nastartovat a zacat to riesit.

nellygreat
4. okt 2021

Ahojte, len Vám chcem napísať, že nemusíte sa trápiť donekonečna z HIT, dá sa z toho aj dostať. Mojej mame bola diagnostikovaná HIT, bola z toho zúfala, samozrejme mala aj rôzne prejavy po konzumácií potravín, ktoré jej nerobili dobre. Prešla systémovou očistou tela, ktorá detoxikuje celé telo od patogénov, EBV vírusu, ťažkých kovov, následne energizuje a regeneruje- teda dopĺňa telu potrebné vitamíny, minerály a enzýmy. Dostala sa z toho a už jedáva všetko, ja som sa takto tiež dostala z laktózovej intolerancie. Ak chcete o tom niektorá pokecať, kľudne mi napíšte, skúsim poradiť. 🙂

eviii11
16. mar 2022

@nellygreat
@nellygreat ahoooj, ako sa teda z tej HITky dostala? 🙂