Ako postupovať pri podozrení na alergiu na bielkovinu kravského mlieka?

1991michaela1991
25. apr 2022

Ahojte, viete mi prosim poradit ako postupovat pri vyluceni podozrenia na ABKM? Mam 11 tyzdnove plne kojeneho synceka. Drzim bezmliecnu dietu 3 tyzdne. Ako dalej prosim postupovat? Zaradit nieco mliecne a pockat par dni, ci sa u neho zjavi reakcia? Kolko mliecnych vyrobkov a kolko dni prosim cakat? Dakujem.

danielahamar
25. apr 2022

Ty musíš vylúčiť všetko mliečne na mesiac, po mesiaci môžeš robiť prvú skúšku, ak vyjde pozitívna, potom až po 3mesiacoch,ak aj ta, potom po 6m.,potom po roku a potom až po 3r. - vola sa to eliminacny test.

mogaa
25. apr 2022

@1991michaela1991 podozrenie na intoleranciu laktózy máš u seba alebo u dieťaťa? presnejšie myslíš si to len ty, či má na to podozrenie lekár?

1991michaela1991
autor
25. apr 2022

Syncek je uz 4 tyzdne chory, 2 tyzdne mal okrem ineho zelenu stolicu s primesou krvi, tak pediatricka kazala nasadit dietu, ale chce, aby som ju drzala este dalsich 6 tyzdnov, no zaroven predpisala na dokrm hydrolyzat, co mi pride trosku nelogicke, rsp.ci to potom nemoze zmiast tie vysledky...kedze mam sama kopu intolerancii a nemozem soju, ani mak ako zdroj vapnika, tak hladujem vkuse, co nie je dobre isto ani na kvalitu materskeho mlieka...a kedze uz tyzden ma syncek stolicu ok,chcela by som skusit zaradit mliecne lebo je mozne, ze ju mal aj z toho infektu, ktorym prechadza. A vecer nemam dost mlieka, no dokrmovat ho tym hydrolyzat moc nechcem, ako som pisala, aby to nezmiatlo vysledky...

danielahamar
25. apr 2022

@1991michaela1991 ak mal krv, drz dietu 6tyzdnov, neriskuj čreva dieťaťa, lebo môže dostať aj zápal a ak dala Neocate, tak mu dávaj, ak nemáš dostatok mlieka. A kedy ide dieťa na odbery krvy, keď hovoríš o s kreslení?
.

1991michaela1991
autor
25. apr 2022

@danielahamar praveze mi dala nutrilon HA, ktory sluzi len ako prevencia, rsp. mozno ak ho po potvrdeni ABKM dieta znasa...odbery mu nechce robit...

endzi83
25. apr 2022

@1991michaela1991 ahoj neviem ci mozes pri svojej diagnoze benedikt lekarsky je na podporu mlieka ale aj prispieva k normalnej funkcii crevneho traktu a senovku grecku v tabletach pomáha ženám zotaviť sa po pôrode a slúži aj ako podpora tvorby mlieka a harmonizuje menštruačný cyklus. Pôsobí ako fyzické a mentálne tonikum, ako podpora metabolizmu a pre udržanie zdravého pH žalúdka. Vhodná je aj pre posilnenie imunity, dobrý metabolizmus a ako podpora trávenia. Mne to pri mojich alergiach pomohla laktacna poradkyna. Ak by si nahodou tie byliny mohla tak by to mohlo pomoct tvojmu traviacemu traktu aj na tvorbu mlieka.

danielahamar
25. apr 2022

@1991michaela1991 za mňa, ak ma abkm HA nie je správne mlieko, no asi by som sa objednala na gastro