ABKM, reflux, intolerancia

nikca_001
7. apr 2024

Ahojte, moja malá má strašné hlieny v stolici. Dieťa mi už vyše dvoch mesiacov samo nekaká, musíme každý deň rurkovať. Máme neúnosné koliky. Výmery zo stolice nám ukázali zvýšenú hodnotu E.coli, ale vraj je to bežné. Usg nám veľa neukázalo, zvýšený meteorizmus. Pediatrička nám predpísala najprv Nutrilon allergy digestive care, ten jej však dobre nerobil, tak nám zmenila mlieko a dala nám Neocate infant a zahusťovanie nutritonom. Na neocate tiež reagovala zle, začala mi prúdom ešte viac zvracať a ak nezvracala, tak ju buď z neho zapieklo alebo mala strašnú hlienovitú stolicu, hnačku. Na týchto mliekach sme boli cca 6 týždňov, medzitým sme sa dostali na gastro, ale tam nám alergiu vylúčili. Po tomto celom sme sa teda rozhodli dať jej kozie mlieko ( Goldim-obsahuje len koziu bielkovinu, nie kravskú) máme zase naspäť kŕče, hnačky avšak aspoň sa už vyprázdni viac menej sama aj keď tie stolice sa mi nezdajú vôbec ok, sú príliš riedke a vodnaté. Na gastre nám povedali, že tým, že sa jej alergia nepotvrdila, tak jej môžem podávať ešte buď ten neocate čo mi ostal alebo jej môžem ponechať aj kozie mlieko ak chcem. Avšak pri tom kozom ešte máme aj biele hrudky v stolici. Do kozieho jej pridávam aj coliprev na štiepenie laktózy. Mala niektorá z vás podobný problém? Ako ste to celé riešili? Ja už neviem ako svojmu dieťaťu pomôcť. To že mi málo priberá na tých mliekach ani nevravím. Som už bezradná. Na gastre nás odbili, že s prikrmami to už bude potom lepšie, ale do vtedy čo? Pridávam aj fotky, aké stolice máme teraz pri kozom mlieku. Čo si o tom myslíte vy? Prosím ak je tu mamička s podobnou skúsenosťou, nech sa mi ozve.

matrioshka333
7. apr 2024

@nikca_001 mali sme to isté. Bezlaktozove mlieko (u vás coliprev) zabralo, ale cca až po 3 týždňoch. Reflux sa mierne zlepšil, ale len minimálne. Zmizol až po okolo 8 mesiacov. Pevné nervy vám a veľa zdravia maličkej.

nikca_001
autor
7. apr 2024

@matrioshka333 a aké mlieko vám nakoniec pomohlo? Myslíte že s tým kozím to u nás vyzerá na dobrej ceste?