Ahojte,
Viete niekto o vseobecnom lekarovi pre dospelych vo Velkom Krtisi, ktory nevysetruje po telefone ale osobne, aj ked mate trebars covid? Viem, ze taki lekari sa najdu na Slovensku ,ale neviem ci aj vo VK
Dakujem
takze ty chces radsej ohrozit s covidom tu najslabsiu skupinu ludi (dochodcov a ludi so slabou imunitou) ktora prave k tomu lekarovi najcastejsie chodi, len aby teba lekar vysetril osobne? Ak mas zly priebeh alebo citis ze ti covid sada na pluca a mas dlhodobo horucky ktore ti neklesaju, zavolaj si sanitku.
Mna by nenapadlo ani s 20 mesacnym, co mal 3 dni 40,2 horucky a neklesali a mal covid, ist k pediatrovi. Volala som na urgent a tam mi povedali, ze ak je pozitivny a neklesne mu po zabaloch teplota (lieky bral ako lentilky bez velkeho efektu), tak ho doviezt na prijem na covid oddelenie a budu ho liecit tam.
Ak je fakt zle, treba si volat sanitku alebo sa nechat odviezt na urgent do nemocnice.
Lieky predpise po telefone, sesterka mala covid a to bola prisna karantena 14 dni, to bola este delta, manzel jej nevladal dychat, tak mu predpisali antibiotika, kortikoidy, inhalacne kortikoidy a ze ked nepomoze a saturacia bude klesat pod 92, tak volat zachranku okamzite. Veru ich nikto osobne nevysteroval, a to boli doma v horuckach 9 dni vsetci, vratane malych deti a babatka 11 mesacneho.
Podla mna sanitku treba volat ked uz je zle. Kdezto obvodny lekar ma pomoct, aby bol priebeh choroby znesitelny a nebolo by treba zatazovat zachranky a nasledne nemocnice. Plati to pri akychkolvek chorobach, ktore sa mozu zhorsit a clovek potrebuje lekara aby ho videl a posudil stav. Nie len telefonicky.
@namornicka ano to si myslim aj ja. Ako si niekto mysli, ze ci chcem ohrozit inych, tak kolko ludi chodieva s chripkou k lekarovi a neohrozuju inych? Lekar ta ma vidiet aby posudil stav. Ci ide o chripku alebo ine ochorenie. Jednemu chlapcovi takto stanovili po telefone zle diagnozu a skoro umrel.
@mima1991 bojovnicka ci nebojovnicka, pytam sa na to lebo kopec ludi umrelo pre nedostatocnu starostlivost..media ti vsetko nepovedia. A raz to bude na triko tych lekarov ktori neposkytuju starostlivost tak ako maju. Nech si kto veri comu chce, nejdem nikoho presviedcat. Takze taketo reci do diskusie su tu zbytocne, ked mas chut blbo komentovat tak si najdi inu diskusiu
@michaelan92 akože prečo chces ísť k obvodnému keď máš covid?