Kúpa domu - Seľany

15. mar 2023

Ahojte maminky, je tu nejaká z Velkeho Krtisu??? Obec Seľany... Plánujeme kúpiť dom a jeden sa nám zapáčil práve tam.. ale počula som, že tam nieje poriadnej roboty. Chcem sa opýtať ak tam niekto žije páči sa vám tam ? Je tam škola, škôlka priamo v tej dedine ?? Ďakujem pekne.

belllinka
15. mar 2023

Obec má 159 obyvateľov, logicky, myslíš, že tam bude škola, škôlka a "poriadna robota"?

marsmykkok
15. mar 2023

Veľký Krtíš viem kde je, tá obec nie, podľa mapy čo som pozerala taká obec pánu bohu za chrbtom. Väčšie mestá ako Lučenec, Zvolen veľmi daleko, Veľký Krtíš tam moc práce nie je. A škola/škôlka netuším, ale však zavolaj na inzerát alebo na obec, že kde je najbližšie škola/škôlka, čo sa v obci nachádza, rýchlo sa dozvieš.

vikusjk
15. mar 2023

Neboli ste sa po tej obci prejsť? Nepýtali sa ľudí na ulici? My keď sme kupovali chalupu a boli sme ju prvýkrát pozrieť, sme sa hneď prešli po dedine, popozerali si čo tam je, aj sme oslovili takú starú babku a pýtali sa jej, kde je obecný úrad, pošta atď a čo je v okolí hodné pozretia.

autor
15. mar 2023

Cez víkend máme obhliadku domu... Chcela som sa najskôr takto opýtať no asi to nebude najlepší nápad ale dom je tak krásny.

kajka000
15. mar 2023

Ahoj. Ja pochadzam zo susednej dediny a aj ked tam uz nezijem roky, tak okolie poznam 🙂
Skola tam nie je urcite, so skolkou som si nie ista, viem, ze odtial znami vozili do dalsej dediny, ale pravdu povediac, neviem ci len chceli alebo to bolo z dovodu, ze v Selanoch skolka nie je.
Do skoly dochadzaju do Ceboviec, cca 7-8km, na opacny smer je skola vo Vinici, ale cisto madarska a na Hrusove, ale zo Selian je tam naprd doprava a je to dalej, nez Cebovce. V dedine nie je posta, krcmu aj obchod otvaraju a zatvaraju, takze velakrat tam nie su ani len tie potraviny 🙈 Co sa prace tyka, je to velka bieda, ale zalezi aj na tom, v akom obore. Celkovo su tam ale nizke platy a vysoka nezamestnanost. Okolie a priroda su tam naaaadherne, ale Selany su ozaj dost vystarnuta dedina, vela mladych tam nezostava.

kajka000
15. mar 2023

A este zdravotnictvo - hrôza des 🙈 beznych lekarov mas najblizsie vo Vinici (pediater, gynekolok, obvodny, zubar...skoro vsetci v dôchodkovom veku) alebo potom v Krtisi. ALE! Detska pohotovost je najblizsia v Lucenci (potom v Leviciach a vo Zvolene), co je minimalne 50km a dalej. To iste s porodnicou. Pisem to len preto, ze u mna by zavazilo aj toto 🤷‍♀️😉

hiro
15. mar 2023

"Je tam škola, škôlka priamo v tej dedine ?" - v nasej bytovke zije viac ludi ako v tej dedine takze mi to pride uletene ze by kazda mensia bytovka mala vlastnu skolku, skolu a obchod. Nie je ziadna sanca ze by sa to zaplatilo. A to na sidlisku mame bytovku kde zije viac ludi aj ako v tych spominanych @kajka000 Celabovciach kde tu skolu a skolku maju 🙂

autor
15. mar 2023

Fuuuha tak to asi kašleme na to 😏 určite ma zaujímalo aj zdravotníctvo potraviny no všetko čo ste napísali ďakujem veľmi veľmi pekne

selancanka
15. mar 2023

Ahoj,
Seľany sú krásna malebná malá dedinka, kde si môže nájsť človek pokoj, kľud, relax a oddych ... samozrejme očakávať od takej malej dediny aby tam bol obchod, krčma, škola aj škôlka, je v dnešnej dobe utópia🙂
V prípade, že hľadáte pre seba a svoju rodinu kľud, čisté ovzdušie, prírodu a relax...Seľany sú vhodným miestom, ale v prípade, že chcete na jednom mieste rodinný dom, školu, škôlku, obchody, krčmu, ... navrhujem vám skôr mestá ako Banská Bystrica a väčšie...
Škola je najbližšie cca 7 km v Čebovciach, obchody tiež, obec je plynofikovaná, je zavedený centrálny vodovod, no kanalizácia bohužiaľ zatiaľ nie je ... poprípade vám navrhujem navštíviť obecný úrad, kde vám určite podajú podrobnejšie informácie ...
www.selany.sk
fb: Obec Seľany

alison11
26. mar 2024

Tak to ak chcete prírodu,krásne domčeky,škôlku,školu.tu na juhu tak to skôr Hrušov.

alison11
26. mar 2024

Majú aj poštu a na 5km máte Vinicu zo zdravotným strediskom aj obchodmi prípadne aj práca sa nájde.