Výlet do Londýna

1. feb 2024

Prosím poradte mi:
1. Existuje nejaká appka na cestovateľský itinerár? Myslim zoznam miest, ktoré chcem navštíviť v Londýne, žeby som to tam hodila a nejak mi ich zoradilo?
2. Cestovanie po Londýne - zabudla som ako sa appka vola, neviete niekto prosím? Komplet cestovanie, vlaky, metro, busy..
Dakujem

niekto2hy
1. feb 2024

1. https://www.google.com/travel/ ,Visit London
2.Citymapper, Moovit

madeincssr
1. feb 2024

Mozem podotazku? Prosim, neviete niekto, ci sa uz v Londyne v metre/busoch/elektrickach/mestskych vlakoch... da platit priamo vo vozidle (slovenskou) debetnou bankovou kartou a ak ano, ci je to take korektne ako v mnohych inych "rozumnych" mestach, ze pri velkom pocte jazd v danom dni to po polnoci zauctuje maximalne hodnotu celodenneho (24h) listka?

lucylaw
1. feb 2024

@madeincssr Áno dá sa to a nemusíš sa nikde registrovať,prídeš,prilozis kartu a ideš a keď si potom pozrieš výpis,strhne ti max.cenu celodenného lístka aj keby si išiel 50-krat 🙂 Keď som v Londýne fungujem tak 🙂

madeincssr
1. feb 2024

@niekto2hy
@lucylaw
Dakujem damy. Konecne tie "MHD" spolocnosti nasli rozumne riesenie. Jednoduchost a najma sloboda (ziadne hodiny studovania desiatok moznosti listkov a kariet).

niekto2hy
1. feb 2024

@madeincssr Nie som ,,dama".😎

madeincssr
1. feb 2024

@niekto2hy jaaaj sorry.

niekto2hy
1. feb 2024

@lucylaw registracia v apk je lepsia,kvoli reklamacii - nie vzdy ,,nacita" vystup

autor
1. feb 2024

Počkať čiže to chápem správne, ze keď sa teda rozhodnem cestovať po Londýne hore dolu vlakom/metrom/busom a platiť za jazdy bez kontaktnou debetnou kartou, tak ju musím prikladať pri nastupovani a aj pri vystupovaní?
Bude toto výhodnejšia metóda ako oyster karta? A ako vlastne funguje oyster - kúpim si ju a nabijem hocijakú sumu, a jazdím? Alebo?

niekto2hy
1. feb 2024

Vystup a j vstup do metra.Mozes pouzit svoju ,,platobnu kartu",alebo Oyster.Ale stale musis pouzivat stale tu istu.
Rozdiel je za na Oyster mas kredit,ked ju stratis,tak to tak nemrzi...

autor
1. feb 2024

Dobre, a este taka vec ze plánujem sa pohybovať v zónach 1-5. Citala som niekde ze existuje maximálny poplatok za deň cestovania hore dolu, v urcitych zónach, neviete prosim ako to je?

madeincssr
1. feb 2024

Toto je reakcia na otazku ohladne prikladania karty aj pri vystupovani: Ano, okrem autobusu a elektricky prikladaj aj pri vystupovani. Mozes mat potom lacnejsie to celodenne (resp. celotyzdenne) vyuctovanie. Toto plati aj v inych mestach (myslim aj v SR, CR), ktore maju casovo resp. poctom zastavok diferencovane jednorazove listky. Ked prikladas aj pri vystupovani a bola to kratka jazda, zauctuje ti ten lacnejsi listok.