Prosím poradte mi:
1. Existuje nejaká appka na cestovateľský itinerár? Myslim zoznam miest, ktoré chcem navštíviť v Londýne, žeby som to tam hodila a nejak mi ich zoradilo?
2. Cestovanie po Londýne - zabudla som ako sa appka vola, neviete niekto prosím? Komplet cestovanie, vlaky, metro, busy..
Dakujem
Mozem podotazku? Prosim, neviete niekto, ci sa uz v Londyne v metre/busoch/elektrickach/mestskych vlakoch... da platit priamo vo vozidle (slovenskou) debetnou bankovou kartou a ak ano, ci je to take korektne ako v mnohych inych "rozumnych" mestach, ze pri velkom pocte jazd v danom dni to po polnoci zauctuje maximalne hodnotu celodenneho (24h) listka?
@madeincssr Da. Spravis si registraciu> https://tfl.gov.uk/fares/how-to-pay-and-where-t...
@madeincssr Áno dá sa to a nemusíš sa nikde registrovať,prídeš,prilozis kartu a ideš a keď si potom pozrieš výpis,strhne ti max.cenu celodenného lístka aj keby si išiel 50-krat 🙂 Keď som v Londýne fungujem tak 🙂
@madeincssr Nie som ,,dama".😎
@niekto2hy jaaaj sorry.
Počkať čiže to chápem správne, ze keď sa teda rozhodnem cestovať po Londýne hore dolu vlakom/metrom/busom a platiť za jazdy bez kontaktnou debetnou kartou, tak ju musím prikladať pri nastupovani a aj pri vystupovaní?
Bude toto výhodnejšia metóda ako oyster karta? A ako vlastne funguje oyster - kúpim si ju a nabijem hocijakú sumu, a jazdím? Alebo?
Vystup a j vstup do metra.Mozes pouzit svoju ,,platobnu kartu",alebo Oyster.Ale stale musis pouzivat stale tu istu.
Rozdiel je za na Oyster mas kredit,ked ju stratis,tak to tak nemrzi...
Dobre, a este taka vec ze plánujem sa pohybovať v zónach 1-5. Citala som niekde ze existuje maximálny poplatok za deň cestovania hore dolu, v urcitych zónach, neviete prosim ako to je?
Toto je reakcia na otazku ohladne prikladania karty aj pri vystupovani: Ano, okrem autobusu a elektricky prikladaj aj pri vystupovani. Mozes mat potom lacnejsie to celodenne (resp. celotyzdenne) vyuctovanie. Toto plati aj v inych mestach (myslim aj v SR, CR), ktore maju casovo resp. poctom zastavok diferencovane jednorazove listky. Ked prikladas aj pri vystupovani a bola to kratka jazda, zauctuje ti ten lacnejsi listok.
1. https://www.google.com/travel/ ,Visit London
2.Citymapper, Moovit