Ahojte, chceli by sme odísť žiť do anglicka, máte teraz niekto skúsenosť s vízami? Všade čítam, že je teraz ťažké ich získať, čo aj chápem. Písala som aj na ambasádu ale tam ma len odkázali na stránku, nedozvedela som sa čo potrebujem. Ako je to tam, keď by som odišla s malým, ktorý bude mať 3 roky? Ja potrebujem zrejme pracovné víza, ale čo malý keď by tam šiel do škôlky? Manžel dostane víza pravdepodobne jednoduchšie, keďže by šiel na kamión - tých je tam nedostatok. Jedná sa mi hlavne o mňa a malého. Rodinu tam nemáme, že by sme žiadali o tie "rodinné víza", len známych u ktorých by sme zatiaľ bývali. Ďakujem za každú odpoveď
@berenike_h mozem sa spytat preco prave uk? Hocikde inde mas lepsie podmienky . V UK mas ovela mensie zarobky s ovela viac ti z nich zhltne najomne. Kde tam chces byvat?
@martinmmartin pri edinburghu v dunfermline. , mame tam znamych a manzel aj istu pracu.
@niekto2hy ano vsetko som citala ale nikde som nepostrehla (mozno som to uz v tom kvante informacii prehliadla) co potrebujem pre moje, vtedy uz 3 rocne dieta, ci nejake viza alebo co, ale dakujem
@berenike_h neviem o tom, ze treba viza a tiez naj ked tam ides akoze k niekomu, ked v uk niekoho mas. Tiez zalezi kde chces zit, taky Londyn je velmi drahy na prenajom, na benefity narok nemas tak lahko ako niekedy. Ale su v uk miesta kde ke zivot ok, relativne ako na sk. Co sa tyka zarobku zarobis tolko kolko chces, vies sa uchytit a prepracovat na dobru poziciu aj bez skoly. Tu si mozes robit casom. Tak ako vsade zalezi co chces, co ocakavas a Uk musis mat rada, inak tu dlho nepobudnes...
@berenike_h v skotsku je krasne ale nie pre kazdeho, vsetko nadaleko a cele je to ako taka dedina, ale je tam bomba, moje naj miesto v uk😀 poznam vela skotov co odisli zo skotska, vraj malo prilezitosti na pracu.
@galioska Na občanov EÚ, EHP a Švajčiarska, ktorí plánujú zostať na obdobie dlhšie ako šesť mesiacov a budú v Spojenom kráľovstve pracovať, študovať alebo žiť, sa bude vzťahovať vízová povinnosť. Budú môcť podať žiadosť prostredníctvom webovej stránky britskej vlády, pričom budú musieť preukázať, že spĺňajú príslušné kritéria a dosiahnuť potrebný počet bodov na získanie víza, o ktoré sa uchádzajú.
https://www.mzv.sk/web/londyn/sluzby/brexit/viz...
Ano je tazke sa sem dostat, zit a pracovat. Viza, len tak nedostanes. Dokonca ani rodinne. Tie sa vztahuju iba na najblizsiu rodinu (mama, otec, dcera, syn, manzel, manzelka). Pokial nemas sponzora k vizam, kt. je vacsinou zamestnavatel, sa sem nedostanes. Tak isto musis mat iba viza kt. sa na teba vztahuju, a tie su velmi specificke. Ambasada ti neporadi, ani immigration office lebo kazde poziadanie o vizum je specificke svojou situaciou. Cize najskor si musis poziadat, potom budu vediet na zakladne tvojej situacie co a ako. Najlepsie mat pravnika v UK a ten bude vediet kde sa obratit, o co poziadat atd. atd. Neviem ci vam toto za to vsetko stoji. Preco sem? Ked je zlozite sa sem dostat a nemate ss tu od coho odrazit.
@berenike_h Ahoj, odisli ste do UK, podarilo sa?
@berenike_h Vsetky podmienky su tu https://www.gov.uk/browse/visas-immigration