Tipy a triky na výlet do Londýna

3. jan 2024

Ahojte, chystám sa o 2 týždne na par dni so sestrou na vylet do Londýna. Ešte sme tam neboli, strávime tam 3 noci, tak som sa prišla poradiť s vami, co by sa nám zišlo vedieť. Chcem ísť určite jeden deň na južné pobrežie, staci keď si lístok na vlak kúpime tam ráno na mieste na stanici, alebo na to býva plnka a treba už teraz online kúpiť? A nevedela som sa zatiaľ dopátrať, ako často ten vlak tam chodí v pracovný deň.. A okrem toho, na cestovanie po Londýne cez deň hore dolu metrom - koľko cca stojí celodenný lístok? Alebo existuje niečo výhodnejšie?
A potom už len malá otázočka, ze ci sa kontroluje na vstupe do krajiny covid pass, alebo sa to už vôbec nerobí.. Ja som na rodičaku doma už 5 rokov, cize z reality a okolitého sveta nemam teraz sajn, viete snáď co myslím 😭 ďakujem za rady ❤️

slniecko5
3. jan 2024

Všetko dopredu a online kúp, veľmi ušetríš, na mieste sú ceny lístkov najvyššie.
Celodenné metro neviem sumu už, ale najlepšie je mať Oyster kartu, skús pozháňať od známych, ľudia to väčšinou nevyhodia. Ta sa dobíja na metro.
Covid pass nie, Angličania nikdy neboli moc covidfobni a asi už na pandemiu aj zabudli 😀.
Užite si to🙂

autor
3. jan 2024

@slniecko5 ďakujem veľmi pekne za úžasné informácie, no bohužiaľ nikto zo známych tu kartu nemá, dúfam že sa dá kúpiť tam, ci?

slniecko5
3. jan 2024

Áno, áno, kúpiš aj tam.
A hneď dnes kupuj online lístok na vlak🙂.
My sme kupovali tuším 4m dopredu🙂.

domak2
3. jan 2024

Oyster card sa dá kúpiť v staniciach metra, stojí myslím 7£ teraz a potom sa dá vrátiť. Môžeš si nabiť bud len peniaze alebo celodenný lístok, to potom záleží cez aké zóny chcete cestovať. Ak len centrum stačia zóny 1-3 , cca 10£. A áno vlaky sa dajú dopredu online, záleží z ktorej stanice do ktorého mesta, je to lacnejšie dopredu ale nie je problém kúpiť v automate aj priamo na stanici a ceny sú veľmi rozdielne podľa toho kam presne chcete ísť. Ak vám stačí southend cca 15, ak chcete ísť do eastbourne tak aj 30+. A priamo v Londýne je toho fakt kopa, ja vzdy návštevy beriem na plavbu od london eye až po greewich, tiež cca 10£ , to sa dá vidieť veľa za chvíľu 😁

terezia323
3. jan 2024

Nám sa najviac na cestovanie oplatilo použiť bankomatovú kartu. Nemusíš kupovať lístky, len prikladas pri vstupe do metra/busu/vlaku. Maximalne za den môžeš precestovať asi 8,40 libier, potom už chodíš zadarmo.
Všetky lístky si kupujte dopredu, ušetrite čas v radoch

autor
3. jan 2024

@terezia323 aha čiže keď chcem cez deň veľa veľa jazdiť a pre jazdiť len tých 8,40 libier, tak fakt stačí debetna karta? Prepáčte že sa pýtam ako debil, ale teda chápem to tak ze - môžem si aj tu oyster kartu nabiť na tých 8,40 a jazdiť jeden deň všade na to? Alebo toto takto už nefunguje?

simsalabim
3. jan 2024

Uz by som Oyster nekupovala, lebo prestali za nu vracat peniaze (5£ za vydanie). Vystacis si s kartou, ale kazdy z vas musi mat svoju. Alebo pozicat Oyster od dakoho, kto ju ma.

mamina7070
3. jan 2024

oyster karta je na tri dni blbost plat bankomatovou kartou to mas najlepsie

my ideme v marci lietadlo 56 spiatocny na osobu, hotel 560 pre dvoch na 4 noci v pesej dostupnosti Kensington palaca

pozri si kedy by a vymena strazi pri buckinghemskom palaci pri troch dnoch je blbost cestovat na pobrezie

my ideme hyde park katedrala v case omse zadara big ben harrods a tak

plus studia harry potter (ak mas ztp je tam listok zadara )

terezia323
3. jan 2024

Oyster nerieš
Áno hocijakou debetnou môžeš platiť, ale cely deň musíš používať len jednu

laurikagab
4. jan 2024

@mamina7070 prosim ta, odkial mate letenky a odkial letite?

mamina7070
4. jan 2024

@laurikagab z bratislavy a s wizzair

baldinka
4. jan 2024

Malo casu na Londyn mate,fakt skoda stravit cas vo vlaku na pobrezie,ked ste tam tak kratko

terezia323
4. jan 2024

@mamina7070 nám čo sa stalo, leteli sme v decembri z Popradu. Za dve spiatocne letenky s batazinou sme dali cca 150 eur. Lietadlo z Popradu meškalo, lebo malo dáku chybu tak nám refundovali 500 eur 😅

mamina7070
4. jan 2024

@terezia323 si zarobila 😉

autor
5. jan 2024

@niekto2hy dakujeeeem ❤️❤️

autor
5. jan 2024

No, pozerám od rána ubytovanie, mam problém nájsť jednoizbový nocľah na 4 noci, nemusí byť v centre, kľudne aj ďalej, v normálnej cene, určite nechceme ísť spať do x lôžkovej izby.. Neviete nám prosím niečo schopné poradiť, ak sa vyznáte?

niekto2hy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamina7070
5. jan 2024

za kolko hladas ?

mamina7070
5. jan 2024

alebo

autor
5. jan 2024

Mali by sme sa zmestiť do 150libier na osobu za 4 noci.. Hľadáme niečo lacnejšie ale zase nie shared rooms kde je 10 posteli, to by sme mali obavu dosť 😂

beloved
5. jan 2024

Nemate niekto odskusany slusny hotel s vyhladom na Big Ben? Viem si ich vygooglit, ale zaujima ma osobna skusenost 🙂

mamina7070
5. jan 2024

tak to potom to je dost lowcost tam v centre tazko najdes (mimo hostelov a sharovanych izieb) to aj na slovensku je problem najst treba skusit potom niektoru z horsich casti tam by to malo byt lacnejsie

simsalabim
5. jan 2024

150 na 4 noci je brutal malo. Ak najdes nieco za tu cenu daleko od centra, rataj s vyssim cestovnym a stratou casu… na tych par dni sa to podla mba neoplati.

lenocka123
29. máj 2024

@niekto2hy prosim ta nevies mi poradit, ak sme 5 clenna rodina, potrebujem pre kazdeho extra oyster kartu alebo debetnu kartu? Dakujem , som z toho magor 🙂

terezia323
29. máj 2024

@lenocka123 áno každý musí mat vlastnú kartu

lenocka123
29. máj 2024

@terezia323 dakujem 🙂

niekto2hy
29. máj 2024

@lenocka123 Záleží podľa veku detí.

simsalabim
29. máj 2024

@lenocka123 kazdy musi mat svoju kartu. Ak mas deti vo veku, kedy maju narok na zlavu, zvazila by som kupenie Oyster karty pre deti (11-16 rokov). Ostatnym staci debetna karta.

lenocka123
29. máj 2024

@simsalabim deti maju 9,14 a 16