Splnomocnenie v UK

kiki19191919
24. júl 2022

Viete mi prosim poradit ako vybavim tu v skotsku splnomocnenie vraj original overene notarom. Mame dedicke konanie a brat ma bude na slovensku zastupovat. Viete mi poradit co na to potrebujem a ako presne postupovat. Dost ma to zaskocilo lebo sa v papierovackach nevyznam.

Za kazdu odpoved vopred dakujem

oslo1
24. júl 2022

Predpokladam, ze budes musiet ist na ambassdu. Predtym napis email a dohodni si appointment.
Preco nedas notarke svoju address v UK?
Ja teraz riesim dedictvo po manzelovi. Notarka si vypytala moju adresu a ani ju nezaujalo, ci pojdeme na Slovensko.
Ale zas ked som riesila dedictvo po mame, tak notarka na mna cakala vyse 3 mesiacov, kym som Isla na Slovensko.

syslik81
25. júl 2022

mozes to napisat dat uradne prelozi zaniest uk pravnikovi ba overenie podpisu a este apostilovat .. co je drahe a dlho sa caka.. alebo napis na ambasadu ci nieje vo tvojom okoli pravnik s sk razitkom (maju zoznam) najjedniduhsia moznost je zajst priamo na ambasadu alebo letiet domov

h2
25. júl 2022

@kiki19191919 Ahoj, vybavovali sme pred rokmi niečo podobné. Už si to presne nepamätám, ale bolo to nejak tak, že notár overil len pravosť podpisu, s tým, že tam bolo vyslovene uvedené, že overuje, že osoba XY podpísala dokument pred ním a že neoveruje skutočnosti v tom dokumente, ale naozaj len ten podpis. Stačilo to.

kiki19191919
autor
26. júl 2022

Spominate notara ziadneho nepoznam mate na nejakeho kontakt prosim. Mne sa neda na ambasadu dojst ani na sk bohuzial. Preto ma bude brat zastupovat. Co mam robit ak sa chcem zrieknut dedictva.