Leteli ste ako nezaočkovaná osoba z Anglicka na Slovensko?

kakawah
13. sep 2021

Ahojte, nájde sa tu ochotná zienka,, ktora nie je zaockovana a letela teraz nedávno z Uk na Sk? Chcela by som si s ňou popisat o podmienkach cestovania testy, karantena... Mam pár otázok. Ďakujem

nikavuk
14. sep 2021

@kakawah letela som zo škótska pred 2 dňami ak máte otázky kľudne sa pytajte

kakawah
autor
14. sep 2021

@nikavuk no všetko ma zaujima. Kúpim letenky a čo ďalej? Dostanem informacie na mail ohľadom testov? Ja som sa len raz testovala. Nemam prehľad čo a ako. Kde kúpim a aký test pred odletom, kedy pred odletom si ho urobim. A koľko dní ako neockovana musim byť v karanténe. Keby sa mi stalo že som pozitívna, či vratia peniaze za letenky, a potom takisto cesta späť. Proste či vôbec dostanem info od nekial, alebo si musim všetko vyhladat sama. Strašne má to odradza, bojim sa ale potrebujem si niečo vybavit a mala by som cestovat aj s 5r.dcerou a dospelym synom. Ešte o tom e formulari, alebo E hranica, no konec. Je toho veľa. Keby si si našla čas nápis mi niečo. Hoci postupne, nemusis do je jednej správy.

abbey1
14. sep 2021

@kakawah Stačí jeden klik na gov.uk a všetko tam nájdeš. Rovnako potom na stránku ministerstva na Slovensku.
Kúpiš letenky, najskôr 72 hodín pred odletom si urobíš PCR test to fly v UK, zaregistrujes sa do e-hranice na SVK, plus lokator pre leteckú dopravu na SVK. A letis na Slovensko. Nie, nikto ti nepreplatí letenky, ak budeš pozitívna.
Na SVK karanténa a na 5. Deň PCR test. Ak je negatívny, si voľná.
Späť do UK ti stačí antigen najskôr 3 dní pred odletom. Len výsledok potrebuješ v angličtine. Kúpiť test Day 2 v UK, číslo z jeho zakúpenia potrebuješ napísať do UK lokatora. A môžeš letieť. Karanténa v UK pre zelené krajiny momentálne nie je.
Len si rozmysli, či chceš momentálne na SVK, keďže sa postupne sprísňuje vo všetkých okresoch.cize ako nezaočkovaná bez testu skoro nikam na akcie, výlety, obchody. V červených okresoch už respirator v interiéri,....
Oproti UK prísnejší režim. Výrazne.

nikavuk
14. sep 2021

@kakawah presne ako hovorí @abbey1. Najlepšie je pozrieť si stránku ak by ste chceli napr nejakú výnimku. Treba iba kúpiť PCR test (randox v skotsku mám dobré skúsenosti stojí len 43 výsledok mi prišiel do 24 hod), treba kúpiť letenku. A potom pred odletom keď sa zacheckinujete a budete mať číslo sedadla treba vyplniť mindop a ehranica (link nájdete na gov.sk) trvá to vyplniť dokopy 5 min ani to nie. To je všetko. Úplne jednoduché.

kakawah
autor
14. sep 2021

@abbey1
@nikavuk baby diki moc, pozriem si to.