Ahojte, pride mi kolegyna z Londyna a pytala sa, aku mam staru dceru z coho usudzujem, ze jej asi chce nieco doniest. Tym padom by som mala aj ja poslat nieco jej deckam, ona ma tri dievcata vo veku 15, 13 a 5 r. Mate nejaky napad, co by som im mohla poslat? Mna totiz nic nenapada, co by mohlo take decka potesit, hlavne teenegerky. Dakujem za kazdy napad 🙏
Ja som v Londyne, toto mi nosia zo Slovenska:
Mila,
Margot,
Soyove rezy.
Ovocne a bylinkove caje
V minulosti Horalky a Nugetu , natietku, teraz uz now, syn ma arasidovu alergiu
byvaju rozne suveniry s folklornym motivom - napr. zrkadielko do kabelky, pero, ceruzky, ci zapisniky. a potesia aj sladkosti - napr. figaro cukriky ci cokolady.
Tiez by som pomyslela na nieci,co tam nemaju. ;D Okrem sladkosti...by som skusila zistit,co teraz leti medzi mladymi. Nejaka hra mozno.. alebo cosi co teraz najskor neleti tam. ;D
Jej, Este aj tie chunky arasidove som si nosila.
Ale hlavne zisti si, ci deti nie su alergicke na arasidy.
Ja som posielala medovníky (ak nemajú alergiu na med) kúpeľne oblátky, syrové nite, bratislavské makové rožky.
@sopevka ale ved jasne že viem nájsť recept ale nikdy som to nejedla. Viem te ide viac tuku ako do kysnutych makovníkov. Viem že je to také tenké že sa to neako šuľa. V lidli majú bratislavské rozky😳? To nieje také ako napríklad trdelník? Že len v pekarnach a neakych stánkoch sa to predáva? To taká masovka že lidl ??? No pozriem či aj v KE majú, sa mi to nezdá.
@zeldia 😁no som zvedavá, či nájdeš u vás na východe tento produkt, ja som zvykla kupovať, keď sa mi nechcelo piecť. Momentálne som už skoro rok v zahraničí, tak neviem , či ešte stále majú ale keď sme pred rokom odchádzali, tak som ich mala v kufri 🙄. Potom napíš, či si našla. Ja cestujem teraz v júli na SR ak budú odfotím 😜
Kombi sladkosti a tie folklórne drobnosti, v billa mali tiež, zápisník, pero,ceruzka, plechový hrnček a i.
Býval som 18 rokov v Londýne... Zloženie tam všetko slovenské... A lacnejsie ako u nás... Zmeň jej eura a pošli , £...
Ta kolegyňa je Slovenka, či Angličanka? Lebo ak Angličanka nemyslím si, že jej deti potešia nejaké slovenské sladkosti.
@akooco @sisaka ona je Angličanka, černoška, tak pôvodom neviem, odkiaľ, ale myslím, že ona už sa narodila v UK. Aj jej tri dievčatá. Je to kolegyňa, s ktorou pravidelne spolupracujem online, videli sme sa len raz pred štyrmi rokmi a teraz príde celé oddelenie zas, tak mi písala. Netuším, čo má v pláne pre moju dcéru, keď sa na to pýtala, ale tak zase nebudem z toho robiť vedu a pošlem jej deckám to, čo uznám za vhodné. Ak to nebudú chcieť, tak to vyhodia.
Len horalky nie 😁 tie tam majú a podľa mojích skúsenosti s ľuďmi v Londýne, tak oni veľmi na keksíky nie sú 🙂 Žila som tam 15 rokov... Ja som kolegom a ich deťom nosila ... Deva, Rumba, Kofila...toto si v práci stále pýtali, keď som išla na Slovensko...a ešte Bon Pari cukríky
ja by som napr. nieco lokalne - nosila som kolegom do zahranicia sladkosti "nase" napr. studentsku pecat, milu, horalku, kofilu a strasne sa im pacili piskacie tricka od Piskacie alebo Lemur alebo podobne 🙂