Zvládli ste štúdium medicíny popri dieťati?

8. júl 2023

Je tu nejaká mamička ktorá zvládla štúdium medicíny pri dieťati?

elmivelmi
8. júl 2023

ja sice nie ale mojej sestry svagrina.Nie celych 6r ale ,12urcute a to mala velmi urevane decko,ked sa ucila na statnice jej revalo na rukach a ona sa ucila.Moja sesternica zasa ,prerusil studium,uz bola 4 ,kvoli babatku.

mamina7070
8. júl 2023

a kolko si od maturity myslim rokov? maturovalansi z chemie a biologie? mas niekoho kto sa bude o dieta strat namiesto teba? kolko ma dieta ? mamzel ta uzivi ked nebudes pracovat ?

autor
8. júl 2023

@mamina7070 áno mám maturitu,nový dom,úžasných rodičov, manžela,ktorý zarába veľa a chceli by sme bábätko,no rozmyslala som,či by som to nejak nezvladla so štúdium,pretože 6 rokov nechceme nečakať 🙂

colsami
8. júl 2023

Ano poznam kamosku, a bolo to velmi narocne. A druha blizka z rodiny, robila atestaciu s 3 malymi detmi, 4,3,1r.
Da sa to, ale nie je to jednoduche.
Teraz, xyz rokov neskor, su obe skvele doktorky aj matky.

Edit: az teraz pises ze este nie si na medine, no tak celych 6 rokov si neviem predstavit, to je isto na riadne premyslenie. Najma prve rocniky si na cvikach a prednaskach niekedy od rana do vecera a to vkuse. Musela by si mat naozaj manzela/rodicov co by boli ochotni byt s dietatom nonstop, a potom ucenie.
A ci by Tebe neprekazalo, ze babatko doma a Ty ho fakticky nevychovas, ale napr Tvoja mama...

mamina7070
8. júl 2023

este raz autorka kedy si zmaturovala a maturovala si z biologie a chemie ? na ake znamky ?
najprv sa na tu medicinu musis dostat totiz a to vobec neni jednoduche ale mozno som ta zle pochopila a uz tam studujes 😉

a uzasny manzel a rodicia to je ok otazka znie takto je niekto z nich schopny prebrat komplexnu starostlivost o dieta ? nie na pr hodin ale takmer nonstop?

ja poznam z rodiny mala pocas studia dve deti ale teda vychovala jej ich svokra kym studovala plus atestacia atd
dnes je primarkou v jednej ba nemocnici a samozrejme dlhsie studium a tak lebo ako tehotna nemohla robit niektore prakticke seminare

elmivelmi
8. júl 2023

no tak to pockaj s babatkom jednak mas aj cas a ak chces medicinu studovat ako sa chces venovat tomu babatku?Myslis ze minimalne prve 2-3 roky by si jo chcela odkladat niekomu kym ty udes v skole a na cvikach?A inak na skusky sa uci aj od 6-18 kaudy den.To kedy by si sa chcela venovat dietatu?Pockaj si radsej ked sa budes moct dietatu venovat a tych 6r nie je az tk vela,.A uz ta vzali niekam?

autor
8. júl 2023

@mamina7070 prepáčte za nepochopenie…nedávno som skončila druhý ročník 🙂 rodičia + moji a aj jeho rodicia by boli isto schopný postarať sa,ak by trebalo (čo isto bude) … dakujem za správu každopádne

mamina7070
8. júl 2023

hej uz chapem tak o to mas jednoduchsie naplanuj si porod na leto a uvidis
len teda fakt je to o tom ze si to malicke neuzijes velmi ale tragicky by som to nebrala ak mas oporu v rodine da sa to

oneinamillion
8. júl 2023

Áno, ja napríklad. Ale v celom ročníku som bola vtedy jediná, čo som promovala s dieťaťom a bolo to fakt meganáročné. Este jedna spolužiačka mala dieťa asi v 4.roč, ale ona potom prerušila štúdium a nekončila s nami.
Ja som mala dceru v piataku.

colsami
8. júl 2023

Porozmyslaj, ak si v druhaku a isla si standardne zo SS/gympla, a ak mas mozno 20-21r, ci fakt tie tri roky sa nechces radsej povenovat skole a potom sa dat na tehotenstvo a po skole si uzit babatko, aby si nelutovala, ze mas aj skolu aj dieta, ale nestihas ani jedno z toho a bude Ti to neskor luto... Si este mlada naozaj...
Ale nic nie je nemozne, uz je to na vas ako sa rozhodnete najma s muzom 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirage
8. júl 2023

@elmivelmi skus napisat este raz, zrozumitelne

ikai
9. júl 2023

Tak na tvojom mieste by som si to veľmi dobre pre myslela. Štúdium je náročné samo o sebe, nie to ešte s malým dieťaťom. Niektorých predmetov sa dokonca ako tehotná nemôžeš zúčastniť (napr. patológia). Mali sme v ročníku spolužiačku, porodila v 2. ročníku, ona na internáte v Košiciach a bábätko ostalo doma s jej mamou, vídala ho 1-2 víkendy v mesiaci... Super, že rodičia by ti pomohli, ale ísť do tehotenstva už s tým, že môj čas s dieťaťom bude podriadený škole, by som nechcela... Nemôžeš naraz sedieť na 2 stoličkách, jednu si musíš vybrať. Buď bude prioritou dieťa alebo škola.

sisa_s
9. júl 2023

Nechapem, naco niekto silou mocou chce dieta, ked potom napise, ze ved rodina sa postara...(a to som lekarka a v zivote by som dobrovolne neplanovala dieta pocas studia)

mamina7070
9. júl 2023

ja by som tiez do toho dobrovolne nesla lebo ti ujde ten cas s dietatom ale ked sa stane tak sa da ale teda dieta ti spociatku vychovava niekto iny
takze za mna tiez planovane nie

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimi3008
9. júl 2023

Mala som par takych spoluziaciek, co to zvladli, no velmi si tych svojich drobcov neuzili, lebo boli viac s babkami, ako s mamkou, co je pre mna nepredstavitelne a nepripustne. Zalezi aj od toho, kde byvas, mali sme aj take, co boli cez tyzden na intraku a deti boli s babkami. Uplny otras. Vsetko to boli neplanovane deti. Za mna je blaznovstvo, ak si to tak niekto naplanuje. Hovorim ti z vlastnej skusenosti, ze studium mediciny je dost tazke aj bez dietata a materstvo je dost narocne aj bez studia.

mimi3008
9. júl 2023

A este k tomu staraniu sa o dieta rodinou, poznam matky, ktorym to vyhovuje. Mame v rodine dievca, ktore ma 1,5rocnu, ona nepracuje, ani nestuduje a dieta je cca 5x v tyzdni s babkami, dedkami. A mater este tvrdi, ako to robi pre blaho dietata a starych rodicov a ze je stastna, lebo vie, ze malej pri starych rodicoch vraj nic nechyba...aj na dovolenku si so sebou taha rodicov, aby mala pestunov pre dieta

zuzanockamt
9. júl 2023

Autorka
Len zo zvedavosti - prečo nemôžeš čakať ešte 5-6 rokov, kým doštuduješ, zamestnáš sa atď.? Veď ak máš teraz 21-22 rokov,tak máš čas aj 10 rokov. Či je manžel výrazne starší a už teraz má 40 rokov?

natalienka12
9. júl 2023

A preco nechcete cakat 6 rokov? Ved uz si skoncila 2.rocnik, tak uz len 4 nie? Ci zase splietas? A o medicine len snivas.

tahomi
9. júl 2023

Ako lekarka by som planovane pocas skoly dieta urcite nechcela. Ked tak tuzis po dietati, tak asi ho chces aj vychovavat a starat sa, nie ze babky sa postaraju.

Mala som spoluziacky, jedno otehotnela v 5 a druha v 6 rocniku, mali to mega narocne, dieta na druhej kolaji, bohuzial.

Celkovo zladit karieru lekarky a pracu je zaberak, ten spravny cas na dieta je otazny, urcite by som odporucala skoncit medicinu a odrobit aspon 2-3 roky. Prvy rok po skole je facka do reality sama o sebe. Zladit 250h prace s dietatom, no good luck.

biankaaaa
9. júl 2023

Áno moja najlepšia kamarátka po treťom ročníku porodila. Neprerušila štúdium ani na rok, ale bolo to veľmi ťažké. No nebolo to plánované tehotenstvo. Dobrovoľne by do toho určite nešla :D

lienka.7
9. júl 2023

@autorka da sa to, ked ti pomáha celá rodina. Bezne mávali medičky kedysi deti v posledných ročníkoch. Aj ja mam také kamarátky. Keď ti nevadí, že ti dieta výchova mama/svokra, ok. Mne by to vadilo.