Zvládli ste školenie v angličtine?

29. apr 2024

Uchádzam sa o jednu pracovnú ponuku kde splnam všetky kritéria až na jedno- vyžadujú anglicky jazyk na dobrej úrovni kvôli tomu, že bude niekolkodnove školenie v tomto jazyku. Inak samotna práca už nebude cudzí jazyk nejak veľmi vyžadovať, skôr ojedinele ale teda na začiatku je nutne toto školenie a ešte potom s tím líderkou komunikovať asi keby niečo neviem alebo tak ( tiež po anglicky). V inzeráte mali požadovanú aspoň B2 čo ja mám lenže odkedy som von zo školy som si angličtinu nijak neupevnila, zabudla, nezdokonalovala sa. Celkovo mi skôr ide po anglicky lepšie písať a citat a najhorsie je pre mna rozprávanie.
Už som si tam síce žiadosť zaslala ale začínam mat veľké pochybnosti či som urobila dobre keby náhodou sa ozvu, či nebudú nahnevaní keby to školenie začne a ja by som nevedela nerozumela . Neviem ako take školení prebiehajú či sa tam hlavne rozprávame Alebo skôr budem počúvať nejakú prednášku pripadne materiály na samo študovanie. Máte skúsenosti? Šli by ste do niečoho takeho ?

jumama
29. apr 2024

Bud autenticka a povedz co tu - ze pisat a citat vie dobre. Mozno vela vzdelavacich materialoch bude v anglictine. Ak o tu pracu ozaj stojis, neboj sa a prejav zaujem ucit sa tu anglictinu, pracovat na sebe...

autor
29. apr 2024

@jumama áno tak som to aj napísala nie som z tých čo by cielene klamali pri uchádzaní o prácu aj keď viem že veľa ľudí to tak eobi. Keby som mala materiály čo si študovať by to bolo super len ak to školenie bude vyslovene o rozprávaní sa to už horšie 😃

zuzanaete
29. apr 2024

Ja by som uz pohovor v tomto pripade ocakavala, ze bude v AJ. Pises, ze s TL komunikovat po anglicky a ten by mal byt pritomny na pohovore.

melanta
29. apr 2024

B2 máš alebo nemáš. Nie je nič také, že mám, ale... ak je TL anglicky hovoriaci, tak minimálne s ním bude komunikácia v AJ pravidelná. Školenie v AJ znamená, že mu musíš rozumieť akoby bolo v slovenčine. Ale pozri, ešte si len poslala CV, ak ťa zavolajú na pohovor, povieš aká je realita. Určite budú s tebou aj na pohovore anglicky hovoriť. Takže oni si zhodnotia, či je tvoja úroveň postačujúca alebo nie. Hnevať sa nikto nebude a ak hej, nerieš to. Skôr skús popracovať na sebavedomí. Nie je v poriadku mať stres, že sa niekto bude hnevať. Keď nevyjde toto, vyjde niečo iné. 😉

tanyan
29. apr 2024

Ako školená budeš na školení pravdepodobne hlavne počúvať. Pri takých väčších školeniach máš väčšinou pred sebou materiál, takže k počutému budeš mať vizuálnu podporu v materiáli.
Ak máš o danú prácu naozaj záujem a v minulosti si mala požadovanú aktívnu jazykovú zručnosť, tak musíš veriť, že pri vynaložení primeraného úsilia sa ti tieto zručnosti prinavrátia. V prípade potreby to môžeš takto odprezentovať aj zamestnávateľovi.

cimage
29. apr 2024

Ja som isla na pohovor kde v pc bol anglicky softver, takze som robila len spamati. Aj tak tam boli veci o ktorych som nemala ponatia, ze sa daju robit v pocitaci. Nejakym zazrakom som to urobila prva. Potom nasledoval ustny pohovor v anglickom jazyku. Ja ako nemcinar a mierne anglictinar som to dala. Tiez som mala skolenia v anglickom jazyku. Skolili ma cudzinci a v pohode. Dostala som sa do toho a potom som uz kecala, vybavovala, prekladala.

haley7897
29. apr 2024

Jedna vec je čítať, písať a druhá je rozumieť. Mam XY študentov ktorý majú dobrú gramatiku, vedia čítať, písať, rozprávať +/- plynule ale nemajú napocuvanu reč. Majú problém porozumieť rozhovor alebo hovoreny text o to viac ak sa pridá akcent ktorý je pre nich nový. Vieš pozerať napríklad správy v angličtine s tým ze zachytís informáciu a rozumieš bez väčších problémov co sa tam hovorí?To isté pri rozhovoroch...

mantilka
30. apr 2024

Ahoj. Ja viem perfektne čítať a písať s hovoreným to bolo horšie. Musím sa rozprávať. . Pracujem v aj. .Na pohovore sa priprav, že sa budú pýtať po anglicky to isté čo po slovensky. Pozri si pohovor a priprav v angličtine. Začni počúvať texty s titulkami po anglicky. Začni na sebe makat. Vždy máš možnosť povedať, aby rozprávali pomalšie...väčšinou sa ti prispôsobia. Čo sa týka školenia. Ak vieš o čom bude a naučíš sa slovnú zásobu, je to v pohode. Obchodná angličtina aj technická angličtina je takmer stále o tom istom. Mne dali najprv podklady a o dva mesiace som išla na školenie. Makaj na sebe, angličtina ti otvorí dvere v pracovnom svete. Keď vieš písať a čítať, je to na dobrej ceste. Ešte ja som si zaplatila zopár individuálnych hodín kvôli príprave na pohovor v angličtine.