Žurnalistika - Filozofická fakulta UK

agnesssa
23. jan 2021

Ahojte!
Vôbec neviem, či smerujem svoju otázku na správne miesto, no za pokus nič nedám. 🙂
Som momentálne študentkou štvrtého ročníka na gymnáziu a chystám sa na vysokú školu. Konkrétne (ako ste už podľa názvu mnohí pochopili) by som sa rada dostala na žurnalistiku na FiFUK. Neviem však, či je táto škola pre mňa tou správnou. V budúcnosti by som sa chcela uplatniť ako reportérka či redaktorka, nie však ako investigatívna žurnalistka. Chcela by som sa teda opýtať, či sa tu nájde niekto, kto má s touto školou nejaké skúsenosti a vedel by ma nasmerovať tým správnym smerom. Aké sú prijímačky a na čo sa pri príprave na ne zamerať? Je šanca, aby som sa s takýmto vzdelaním uplatnila v oblastiach, ktoré ma zaujímajú?
Ako ďalšiu voľbu VŠ mám Farmáciu (taktiež na UK BA), pretože ma tam na základe priemeru 1.00 vezmú aj bez skúšok. Maturujem síce z BIO a CHEM, no neviem si svoj život predstaviť v lekárni, skôr ma ťahá niečo akčnejšie. Uvažovala som aj nad FMK UCM, no na základe rôznych diskusií som tento nápad zavrhla.
Vopred ďakujem za každú odpoveď a prajem pekný deň

menonetreba7
23. jan 2021

Kristína Kaňuchová študovala toto zameranie môžeš ju kontaktovať ak chceš

agnesssa
autor
23. jan 2021

@menonetreba7 ďakujem ❤️

janapeterjana
23. jan 2021

@agnesssa ja som študovala žurnalistiku, ale v Nitre, a potom niekoľko rokov robila novinárku. S bratislavskou žurnalistikou teda nepomôžem, ale ak máš iné otázky, kľudne napíš.