Žurnalistika a učiteľstvo SJ a literatúry na UK v Bratislave

wertherovadceruska
28. júl 2023

Pekný deň prajem všetkým 🙂
Momentálne si užívam moje posledné bezstarostné leto, keďže od septembra nastupujem do maturitného ročníka na gymnáziu, spojeného s výberom vysokej školy, prijímačkami a všetkým okolo toho.
Po rokoch strávených za lavicou, študovania mikroorganizmov, chemických reakcií, či rovníc som pochopila, že niečo ako IT alebo medicína nie je nič pre mňa. Od prvého ročníka na gympli som koniec koncov vedela, že moja práca musí súvisieť len s jazykom. A po prvom horúcom mesiaci prázdnin stráveného sledovaním starých epizód Búrlivého vína, mám už pomerne čistú víziu o tom, kde sa chcem pohnúť ďalej.
A keďže pre moje budúce kroky potrebujem nejaké tie skúsenosti omnoho skúsenejších žien (alebo mužov, ale tí tu dúfam, že nie sú :DDDD), obraciam sa práve na fórum na Modrom koníkovi.
Po mojom monológu teda pomaličky prechádzam konečne k mojím otázkam.
Máte niekto skúsenosti so štúdiom žurnalistiky na Filozofickej fakulte UK alebo učiteľstva slovenského jazyka v kombinácii na Pedagogickej fakulte UK? O štúdiu slovenského jazyka som už počula nejaké hrôzostrašné príbehy od učiteliek, ale tak myslím, že žiadny odbor nie je
jednoduchý, a keď nám na niečom reálne záleží, tak musíme sa nejak aj k tomu pričiniť.
K žurnalistike by ma však najviac zaujímali prijímačky, a že či nie je problém, že nemám dosiaľ žiadne publikácie, ktoré sa tiež majú zasielať spolu s prihláškou.
Vopred ďakujem za všetky odpovede a reakcie a prajem Vám krásne leto, mamičkám veľa trpezlivosti 🙂

alenka7777
28. júl 2023

@wertherovadceruska Ja som študovala SJL na PFUK. Pýtaj sa, čo potrebuješ vedieť.

vamajka
28. júl 2023

@wertherovadceruska syn studoval Sj spolu s AJ ale v Trnave a zvladol to v pohode