Zubné verzus všeobecné lekárstvo

28. jan 2023

Ahojte, uvazujem nad studiom mediciny, ibaze stale nie som rozhodnuta co by som chcela viac, ci studovat vseobecne alebo zubne.. preto by som vas chcela poprosit, ci by ste mi neporadili, ak uz mate skusenost bud so zubnym alebo vseobecnym, nejske vyhody nevyhody zubneho/ vseobecneho

loginexistuje
28. jan 2023

ved si daj prihlasku na oba odbory a uvidis kam ta prijmu a potom sa rozhoduj

dadka128
28. jan 2023

Zubný robi iba zuby .. vseobecny sa zaobera celym telom ..

lenjaona
28. jan 2023

Zubari lepšie zarábajú

anicka176
28. jan 2023

Podaj si prihlášky na oba odbory a keď Ťa príjmu na oba tak sa rozhodneš 😊

andreakukelova
28. jan 2023

Ja som pediater, ale to som chcela robiť od malička 🙂...daj si prihlášky na obe školy, uvidíš, kam ťa vezmú. Na všeobecnom ťa môže postupne zaujať nejaká špecializácia, pre ktorú sa rozhodneš ďalej. Čo sa týka praxe, robila som 10rokov v nemocnici, momentálne 7.rok ako obvodný pediater. V nemocnici bolo super, pokiaľ nás bolo dosť lekárov, riešili sme "bežné" laryngitídy, vracanie, cez zápaly pľúc až po životohrozujúce stavy- bezvedomie, predávkovanie liekmi, chodili sme k pôrodom. Ako ubúdalo lekárov, pribúdalo služieb a keďže som mala 2malé deti (3-4ročné dvojičky ) a 8 nočnných služieb do mesiaca ( každú tretiu noc som bola v nemocnici), tak som odišla na obvod. Tu je to už kúsok zložitejšie ako v nemocnici, nemáš toľko času na pacienta, musíš sa v priebehu pár minút rozhodnúť, či si treba aj odbery alebo iné vyšetrenia, alebo píšeš rovno ATB, či to zvládnu rodičia aj doma, alebo musí dieťa na hospitalizáciu, Služieb na pohotovosti je menej, ale zase viacej papierovačiek- vypisovanie rôznych žiadostí ( kúpele, predĺžené rodičovské, kompenzácie), fakturácie do poisťovní, štatistiky, ...čo sa týka práce zubára, to neviem posúdiť, ja by som napr.nedokázala niekomu vŕtať zub, ale ani opaerovať niekoho, či zašívať..držím palce 🙂

luccija
28. jan 2023

Tiež si myslím, že pri všeobecnom Ta môže zlákať ešte iná oblasť.Mna by skôr bavila protetika a nie klasický zubár.Moj známy má chrbticu v prdeli cely život skloneny nad pacientom, ale žije pre zubarinu

sisa_s
28. jan 2023

@andreakukelova ahoj, ak by si niekedy mala cas, nechcela by si radit v skupine zdravotnikov? 🙂 pediater tam chyba
https://www.modrykonik.sk/group/6796/

maxiva
28. jan 2023

Je veľmi ťažké sa na medicinu vôbec dostať. Daj si prihlášky a uvidíš, či a kde ta vezmú. Potom sa rozhodneš.na zubára berú strašne málo ľudí, je to skôr zázrak ak ta vezmú.

deti95060810
28. jan 2023

po platovej stránke to majú zubári troška lepšie...
synov spolužiak vyštudoval zabára, dostal nástupný plat 2000 e + byt ....
celkom slušné na začiatok...

deti95060810
28. jan 2023

skôr ťa zoberú v zahraničí za zubára ako na sk.... skús Brno, Olomouc...

janka_266
28. jan 2023

Treba si dať prihlášku na obe, neviem ako teraz, ale ešte pred nedávnom na zubarinu brali tak 30 študentov na ročník. Takze mala šanca na prijatie. Potom už len zvážiť či ste ochotný sa vŕtať rôznym ľuďom v rôznych zuboch 😃

andreakukelova
28. jan 2023

@sisa_s ďakujem za ponuku, ale už sem nechodím tak často ako predtým...

renab
28. jan 2023

Na zubne lekarstvo beru malo ludi. V Martine dokonca robia aj talentovky. Vacsina uchadzacov si dava prihlasky aj aj.

lilianakraso12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz