Je náročnejšie štúdium stomatológie alebo vseobecnej medicíny ? Viem, že je to všeobecná otázka. Ja som už veľakrát počula, že zubarina.
@dorinka31 na zubarinu je aj obtiaznejsie sa dostat, su prisnejsie bodove kriteria
súhlasím s @veronika_sk000 , treba viac bodov pri prijímačkách /takmer maximálny počet bodov/, následne štúdium si myslím, že je rovnako náročné. Treba skôr sa pozrieť na to, ako to vyzerá po skončení školy.
synov kamarát skončil... plat má výborný 2500e + byt, len ako sa vyjadril už by to študovať nešiel... je asi 2 roky po škole.....
@dorinka31 je to asi narovnako, ale volila by som zubarinu
@dorinka31 štúdium je veľmi podobné. Rozdiel je v prijímačkách. Vyššie kritériá sú na zubne lekárstvo. Kedze aj berú menej studentov, je väčší problem sa tam dostať. Výhodou je zase to, ze po skole mozes ist rovno pracovat samostatne, ziadne atestacie ako lekari. A studenti zubneho lekarstva absolvuju pocas studia mnoho predmetov zo vseobecneho lekarstva.
A na zubarinu berú tak 40 ľudí väčšinou
@dorinka31 naročné sú obe, ale ak nie si typ, ktorý má rád drobnú "piplavú" prácu a má skvelú jemnú motoriku, tak voľ všeobecné lekárstvo.