Zo strednej na vysokú

martul
22. aug 2022

Baby mohli by ste mi prosím poradiť. Dcéra skončila strednú, ide ďalej na vysokú.
1. Má priniesť na zápis potvrdenie o návšteve školy.....? Ale veď to nie je naopak? Nemala by škola dať potvrdenie?
2. Mám ja ako rodič niečo riešiť, napr. na sociálke - rodinné prídavky,....nahlásiť niečo?

Ďakujem.

lilinka126
22. aug 2022

@martul My sme prvy den v škole dostali to potvrdenie, Sami sme si ho vypisali a uz nam ho len na študijnom potvrdili, a riešiš to tak ako keď si to riešila na strednej, to potvrdenie je jedno treba odniest na socialku a druhe bude treba potom v marci k daňovemu takez nech si rovno zoberie dve.. pred nas postavili kopku s papierami a kazdy si zobral kolko potreboval vypisal a uz sme s tym len sli na studijne..

martul
autor
22. aug 2022

@lilinka126 No toto presne hovorím dcére aj ja, že tam im dajú určite tlačivá, ktoré im potvrdia na ich oddelení a ja to potom zanesiem. Ďakujem.

janka_266
22. aug 2022

@martul pre istotu by som si ho radšej vytlačila a vypísala už doma, u nás sa to tuším tak robilo, že oni len podpísali a veľmi neradi dávali ich tlačiva, keď niekto nemal. Tak aby ste nemali z toho zbytočne stres 😃 a zvyšok podľa ich pokynov

lilinka126
22. aug 2022

@martul Presne. Nemáš odkiaľ mať potvrdenie o návšteve školy, kedže strednu už ukončila a na Výšku vlastne nastúpi až v deň zápisu. Nech sa nebojí oni vedia. Všetko vysvetlia. Len nech prvý deň počuva je to veľa informácií ale nie je prvá. 😉 Držím palce a prajem veľa šťasťia na VŠ. Ešte drobnost. Aj keby tie tlačiva nedávali( to len keby nahodou) tak si ho stiahne vytlači niekde v škole alebo doma a potom si ho nechá druhy deň potrdiť.

komplikovana
22. aug 2022

Nam nikto nic nedaval, sami sme si museli vystat radu na studijnom oddeleni a povedat co sme potrebovali. Ako vidim, vsade to funguje inac.

nafka0483
22. aug 2022

@martul Nema priniest vypisane tlacivo a oni ho na zapise uz len potvrdia?

Podla mna tym chceli povedat to, ze nie oni daju tlacivo tam ale je dostupne na web stranke skoly (napr) a ma si ho vytlacit, vyplnit kolko potrebuje a oni len potvrdia.

martul
autor
22. aug 2022

@nafka0483 ďakujem, vytlačíme doma a nech jej to len potvrdia.
Ja to zanesiem len na sociálku, iné povinnosti nemám?

martul
autor
22. aug 2022

@lilinka126 No z toho už chytá teraz stresy, že keď tam prídu, milión ľudí, všetko to stíhať sledovať, zapísať sa na predmety.
Ale tak som jej povedala, krpatá nie je, nech to sleduje a rieši.

ibrunova
22. aug 2022

@martul jedno potvrdenie zamestnávateľovi kvôli daňovému bonusu a druhé na Úrad práce kvôli prídavkom, nie na sociálku. Dcéra si ich vždy donesie vypísané a oni jej len potvrdia. Na úrad už ani oficiálne netreba, ale údaje spracúvajú až na konci októbra, tak dovtedy by si nemala prídavky, to mi pani povedala vlani, tak ja radšej vždy pošlem aj tam.

renab
22. aug 2022

@martul este jedno by mala zaniest ona do zdravotnej poistovne.
Moje deti si ich vzdy brali viac, mali uz potom aj na brigadu, do banky /to uz asi teraz netreba/

abbey1
22. aug 2022

Keď ide na vysokú školu na SVK a ktorá je zapísaná v registri VS, netreba už žiadne potvrdenie niesť na úrad.

martul
autor
22. aug 2022

Ďakujem baby za rady, ste milé.

ninusa221
22. aug 2022

@martul ja som davala len maturitné vysvecko a vysvecko z 3 a 4 triedy. Ked sme nastúpili tak este doniest vysvecko ze sme ukončili studium. Mamine som potom davala ten papier vypisovat na študijnom ohladom rodinných prídavkov

martul
autor
22. aug 2022

@ninusa221 ano vysvedčenie len maturitné treba to máme pripravené a overené. Len s tým potvrdením o návšteve som nevedela kde to zobrať

veronika3110
22. aug 2022

ja by som si všetko vytlačila a vypísala doma.. u nás tiež majú natlačené, že si môžeme pri zápise zobrať..ale tam je naraz aj 100 ľudí a zápis robí len 1 osoba...
čiže ona povie, že kto bude mať vypísané, nech príde dopredu odovzdať... a ked sa len vtedy budú obzerať, že jaké papiere a koľko a kým to vypíšu, tak vpredu sa urobí rad taký, že sa v ňom stojí 1,5 hodiny.. :D aspoň u nás..
takže ja som pripravená a akonáhle povie, že kto bude mať nech príde, ja už vstávam, letím k nej a potom papa domov prvá :D hádam tam nebudem strácať čas

martul
autor
22. aug 2022

Dobre baby ďakujem všetkým za rady ak môžem zhrniem to:
ZP neriešim vôbec
Na úrad práce zanesiem potvrdenie o návšteve školy, ktoré si doma dcéra vytlačí, v škole len potvrdí a ja si to zanesiem.

lady083
22. aug 2022

Na UPSVaR netreba ak studuje na Slovensku, malo by to byt sparovane. Moja starsia si napr toto potvrdenie vedela stiahnut zo systemu fakulty, aj na strednej to mali v edupage na stiahnutie. Nebolo treba nic potvrdit ani vypisat.