Známky na vysokej škole

7. dec 2023

Ahojte,mala by som takú otázku,že ako veľmi sú dôležité známky na vysokej škole? V septembri som nastúpila na výšku a už som stihla dostať z testu Éčko a popritom som sa veľmi veľa učila a skoro všetko som vedela. Trošku som z toho ostala smutná ale tak hlavne,že som prešla. Nejde mi o červený diplom a nemusím mať samé Áčka ale na druhej strane zas nechcem “len” prejsť. Ako veľmi sú tie známky podstatné?

dominikagier
7. dec 2023

nie

januska12323
7. dec 2023

Nie sú vôbec podstatné.

simsalabim
7. dec 2023

Nie su povacsine podstatne.

anickaaa6aaa
7. dec 2023

úprimne. asi si všetko si nevedela.... ale nikoho tvoje známky nebudú zaujímať. možno na štátniciach vedia prihliadnúť ak by boli nerozhodní... a plus ak chceš prospechové štipendium tak vtedy záleží na známkach.

gejb
7. dec 2023

Dôležité je sa prebojovať k bakalarskym štátniciam a urobiť ich.

ailiba
7. dec 2023

Pokial nechces prospechove stipendium, alebo cerveny diplom, tak su nepodstatne.

melanta
7. dec 2023

Veľa sa učiť nemusí vždy znamenať, že človek veľa vie. Skús sa zamyslieť nad spôsobom, ako sa učíš a skúsiť to inak. Pretože ak si sa veľa učila a napriek tomu dostala E, tak veľa si sa učila, ale nenaučila si sa veľa. Takže zmeniť prístup k učeniu, nech je efektívnejší, aby si nebola sklamaná. Nájdeš si svoj štýl, neboj sa.

ivangeline
7. dec 2023

Na 2 veci su. ;D Dokonca aj diplom... ;)

simca06022011
7. dec 2023

no si len na zaciatku a ako pise @melanta prehodnotila by som spravnost/vhodnost ucenia sa. Lebo este mas pred sebou dost vela rokov a ak po vela som sa ucila a mala ecko... pridu take ze vela som sa ucila a prislo fx.. neudrzis sa tam.
Ale teda nie, nikto nikdy neriesil a ani nevidel moze znamky :D dokonca ja som v zivote nikam nedavala diplom, myslim, ze prvy a posledny krat som ho so sebou brala ked som vybavovala obciansky... :DD

1tina597
7. dec 2023

Ak budeš chcieť ísť študovať v budúcnosti inam, tak tam sú dôležité známky, v prípade prijímačiek, alebo ak by si sa chcela zúčastniť stáží, prihlásiť sa do projektov, niekde je výberové konanie, tak tam sa na to prihliada. Ale inak hlavne sa nevzdávať, nie sú známky až tak dôležité.
@ivangeline a na aké 2 veci presne si myslíš, že sú? Toto by ma ozaj zaujímalo.

olimuc
7. dec 2023

Nie, mozes mat cerveny diplom a v praci byt nepouzitelna… niekto moze mat maturitu a byt ovela sikovnejsi 🤷🏻‍♀️

olimuc
7. dec 2023

Nie, mozes mat cerveny diplom a v praci byt nepouzitelna… niekto moze mat maturitu a byt ovela sikovnejsi 🤷🏻‍♀️

1tina597
7. dec 2023

@olimuc môžeš mať maturitu a byť šikovná, no nemôžeš vykonávať prácu, na ktorú ti treba diplom 😉
Autorka asi vie prečo študuje, pytala sa, či známky sú dôležité, nie či škola je dôležitá

aeruginosa
7. dec 2023

Autorka, v podstate kazda tu z odpovedi ma nieco do seba. Ja ti napisem tolko, ze neber to tragicky, si prvacka, bol to jeden z prvych testov/skusok, este si zvykas na iny system, inych ludi, ine mnozstvo uciva… Mozno by stalo za to sa naozaj zamysliet nad sposobom ucenia, ci nebude tam chyba - ako ti tu uz tiez pisali.

Ja mam k hodnoteniam na VS ambivalentny postoj. Na jednej strane si myslim, ze netreba za kazdu cenu hrotit na same A (poznam chalana, ktory sa ucil mesiac aj viac na skusku, urobil na B a hned si vybavoval opravak, aby dostal A a bol zhrozeny zo seba… po roku a pol sa psychicky zlozil a aj dostudoval..), na druhej ani preliezat na same E nie je cesta. Sama uvidis, ze niektore predmety ti pojdu lahsie, ine tazsie. Dolezite je sa aj zamerat na nejaku prax, zahranicne pohyby pocas studia, nie len na znamky.. Drzim palce v studiu.🙂

luliu
7. dec 2023

Ak si dostala E, tak si určite skoro všetko nevedela. Známky dôležité nie sú

euka210
7. dec 2023

Su absolutne nepodstatne...hlavne ze urobis ...a v 1r.byvaju take predmety, co robia "sito"...zredukuju pocet studentov...nas bolo v 1.roc 100 a v 5.roc 30.

ivana11155
7. dec 2023

nie sú podstatné a ani farba diplomu nie je podstatná

bluka2
7. dec 2023

Aj ja som mala aj E 🤣 a v práci sa mi darí

simca06022011
7. dec 2023

@euka210 tie tak ale uz na Bc:D

dankabetka
7. dec 2023

Ahoj, mna sa na znamky nikto nikdy nepytal 🙃

domireb
7. dec 2023

Pamatam si este z brigady,ako mi baba doslovne memorovala celu kapitolu zo skript 😳 ale pochopenie textu nula bodov. Na skuske Acka ale co z toho ked tomu vobec nerozumela? K tvojej otazke, nikdy nikoho nebudu zaujimat znamky. Ani ten diplom dokonca, popravde som ho este ani ziadnemu zamestnávateľovi nemusela ukazovat. Avsak vezmi si z tychto komentarov k srdcu ze nie je dolezite kolko sa ucis ale ako sa ucis. Ci ucivu rozumies, ci si ho vies povedat vlastnými slovami (teda neviem odbor, jasne ze vzorce nedas vlastnymi slovami).
Ps raz som dostala motivačné stipko za priemer, to prekvapilo a potesilo, iny dovod preco riesit znamky nemam.

riick
7. dec 2023

Vysoka uz nie je tak podstatna ako kedysi, inak povedane uz ti tak nepomoze ako kedysi. Jedina vynimka su doktori, pravnici atd kde je vysoka nutna

guiseppinka
7. dec 2023

Moja prva skuska na vyske bola E. Ked som sa v letnom semestri spatne vratila k tomu predmetu, tak som nechapala, ako som to mohla dat na E... Vyzera to stale trochu komicky medzi tymi A az C, ale tak co uz. Max som riesila diplom, ani dodatok nikto nechcel vidiet ani nic... Drzim palce, treba len nabehnut na system a zvyknut si a pojde to

basulaak
8. dec 2023

“Idem na Acko, beriem aj Ecko” bola moja zasada. 🤣

trema
8. dec 2023

Nikto sa ta v zamestnani na znamky pytat nebude, ale vyucujuci si moze pamatat, ze to je ta, co ma same Acka, tak jej moze trochu prizmurit oko napr. na ustnej skuske. Mne sa to stavalo, boli na mna trochu lepsi 🫣

sparrows
8. dec 2023

Pokiaľ nechceš štipendium alebo červený diplom, tak nie sú známky podstatné. Dôležité je prejsť

majka99999
8. dec 2023

Nikdy nikoho nezujimali moje znamky zo skusok (okrem mojich rodicov), dokonca ani zo statnic. Diplom som niesla zamestnavatelovi (asi ze teda si nevymyslam v zivotopise), tam znamky nie su. Tiez som najskor chcela 1ky (vtedy este neboli pismenka tusim), ale potom som opakovanu skusku urobila na rovnaku znamku a doslo mi, ze hlavne je preliezt do dalsieho rocnika.