Známa si už piaty rok robí titul PhDr.

5. apr 2023

Ahojte, mám známu, ktorá si robí titul najmenej 5-ty rok. Tí šikovní, ktorí si titul dokončia ho nadobudnú do dvoch rokov (sestra si tak spravila PhDr.). Ide o to, že táto známa sa neustále vyvyšuje nad ostatných a tvári sa, že je múdra ako rádio. Neustále niekoho ponižuje a chová sa naozaj otrasne. Nedávno som ju našla na jednom fóre, kde opovrhovala slečnou, ktorá sa rozhodla, že si nespraví VŠ a pôjde radšej podnikať. “Mudrovala” tam a tvárila sa aká je už len ona úžasná, a pritom sama si nevie dokončiť štúdium. Ako “uzemniť” takúto osobu a trošku jej otvoriť oči ?

janinah
5. apr 2023

Nijako...ži si svoj život.

jan510
5. apr 2023

To studium je skutocne narocne, a su typy ludi, co sa radi vyvysuju nad ostatnymi. Ty ju nemusis uzemnovat pokial priamo na teba neutoci, mozes si zit svoj zivot a dotycnu neriesit. Ludia sa kadejaki aj dobri a aj zli

andreakotesova
5. apr 2023

Tí šikovní rigorózne konanie s rigoróznou prácou a skúškou urobia do roka a nie do dvoch 😉

diewcatqoo
5. apr 2023

Aj keby studovala cely zivot, tak teba je do toho velke kulove. A ak sa vyvysuje nad ostatnych, tak verim, ze to ide na nervy, ale myslim, ze s tym nic nespravis. Niektori ludia su jednoducho taki. Max. mozes utrusit nejaku ustipacnu poznamku, ale to je asi tak vsetko.

autor
5. apr 2023

@andreakotesova áno viem, spolužiak tak obhájil 🙂

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lelelienka
5. apr 2023

A nerobi si mozno nahodou PhD.? Lebo to su 4 roky a ked sa tomu clovek naozaj venuje (na nejake poriadnej skole), tak to rozhodne nie je sranda.

dskjhfdlkdjhl
5. apr 2023

A preco ju chces uzemnovat? Naco by to bolo dobre? Komu by to pomohlo?

h2
5. apr 2023

A ako to, že je povýšenecká a opovrhuje ostatnými, súvisí s tým, že si robí PhD? Existujú také osoby aj bez VŠ, jednu takú MÚúúdru poznám aj ja, má učňovku s maturitou.

autor
5. apr 2023

@diewcatqoo jasne, mne je to jedno, že koľko rokov si ona robí jeden titul. Len ide o ten paradox. A veru máš pravdu

autor
5. apr 2023

@lelelienka nie nerobí si PhD., je to PhDr. tzv. malý doktorát

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lelelienka
5. apr 2023

jasne, viem co je PhDr., len niektori ludia to motaju jedno cez druhe tak ze ci nahodou. Ale aj tak sa priklanam k nazorom, ze nie je co riesit, ak ta nejak priamo neuraza. Ona je o dolezitosti vzdelania presvedcena, aj ked to mozno dava najavo nevhodnou formou, neviem ako a vlastne preco by si ju mala presviedcat o opaku.

mimi2018
5. apr 2023

A stretávate sa často? Pokiaľ nie tak nechaj ju tak.

autor
5. apr 2023

@elizabet173 prečo by som to mala chcieť zmeniť len v tom prípade, keby uráža mňa ? Mne je práve ľúto, že ona ma potrebu súdiť ľudí, ktorí sa v živote rozhodnú inak. Ja si myslím, že každý človek je jedinečný a ma svoju predstavu o tom, ako chce žiť svoj život. Nikto by nemal znevažovať život iných, mali by sme sa navzájom rešpektovať.

zuzana76
5. apr 2023

@autor zivot sa o jej uzemnenie postara, ty nemusis, netreba za kazdu cenu vracat uder

viestta
5. apr 2023

Je to znama alebo tvoja najlepsia kamaratka? V prvom pripade ju nechaj, ona si svoju hanbu vyzerie tak ci tak, skor alebo neskor. Ked je to najlepsia kamaratka, tak ju netreba uzemnovat ale sa s nou to tom porozpravat, uprimne a so snahou aby bola lepsia, nie aby bola hnusne uzemnena. Lebo aj ty mas pocit, ze si od nej lepsia. Potreba uzemnit ju hovori o tom, ze aj ty sa nad nou povysujes, takze ste jedna za 18, druha bez dvoch za dvadsat

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
5. apr 2023

Chces ju uzemnit, aby si jej ukazala, ze si lepsia? Tak si to uzemnenie vymysli sama, ak si ho vymysliet nevies, tak radsej bud ticho. V kazdom pripade, nevidim od Teba ziaden dobry umysel, len tuzby kopnut si do znamej.

lucik194
10. apr 2023

PhDr. urobis za pol roka, rozsiris diplomovku a urobis skusky......

to ze je blbá nic nezmeni na tom, ze sa aj nadalej bude vystatovat.... zi a nechah zit.... vykašli sa na nu, prerus kontakty, najdi si lepsieho cloveka v zivote

autor
11. apr 2023

@lucik194 mas pravdu, kontakty určite preruším a budem sa snažiť ju ignorovať.

akiana
11. apr 2023

Neries ju. Ked ta drazdia jej prispevky, blokni si ju. Mna udivuje, ze si v dnesnej dobe este niekto robi ten fake doktorat z cias socializmu, ktory nie je uznavany nikde na svete, mozno okrem Ruska.

autor
11. apr 2023

@akiana Mnohí si to robia len kvôli osloveniu pán doktor/pani doktorka 😂

akiana
11. apr 2023

To je pre nas s REALNYM PhD. ako skrabanie kriedou po tabuli.

autor
11. apr 2023

@akiana úplne rozumiem 🙂

akiana
11. apr 2023

A vobec, v akej oblasti si robi ten uzasny titul? Nech vieme posudit, ci je aj realne uplatnitelny, ked sa uz tak vyvysuje.

autor
11. apr 2023

@akiana politológia, váš názor na uplatnenie v tejto oblasti ?

akiana
11. apr 2023

Moze robit prieskumy verejnej mienky v neziskovkach. Napriklad. Ale na to bohate staci Bc.

judit47
11. apr 2023

Vidis aj tu na MK sa vystatuju matky co odrodili a vychovali jedno dieta,ze maju patent na vychovu a 99% zien nema potrebu ich ,,uzemnovat,,v com ta to naozaj stve? No a co ze si mysli ze je lepsia? Cely zivot v kazdej oblasti zazijes niekoho kto si mysli, ze to jeho je lepsie-skolka,ZS strena VS,pozicia,plat deti manzel dom auto-ved by som od rana do vecera nerobila nic ine len uzemnovala ludi. Ved si najdi nejaku svoju zalubu ako stalkovat ,,znamu,,co kde komu radi,mozno ma tiez komplexy a je nestastna ze jej to tak dlho trva a preto umelo pridava dolezitost tomuto titulu.

mircalla
11. apr 2023

Ja nechapem tento prispevok. Chces si ist po radu, ako ju uzemnit? Nuz tak ked po tom tak strasne tuzis ju uzemnovat, tak jej to povedz narovinu co si myslis. Ak nemas na to povedat jej to narovinu, tak ju ignoruj. V oboch pripadoch ak ti ta osoba tak vadi, uz ti vadit nebude, nebudete uz v kontakte. Ja toxickych ludi zo svojho zivota nemilosrdne vyhadzujem.