Ahojte. Chcela by som ísť študovať externé výšku ale nejdem na ňu hneď po strednej škole, pár rokov som pracovala a taktiež musím ostať pracovať popri štúdiu. Mení sa tým pre mňa niečo, neviete? Chcem pracovať na TPP, poprípade na skrátený úväzok ale určite nie brigadne. Je treba kvôli tomu behať po úradoch a niečo nahlasovať alebo stačí nastúpiť do zamestnania a už nič neriešiť? Veľmi ocenímel každú odpoveď
@nikiki29 jeej super ďakujem pekne..a pri dennom je to ako ak sa smiem opýtať? Tam sa dá aj na skrátený však? To už sa kvôli kamoške pýtam ťa by chcela ísť denne si robiť druhý stupeň VŠ a tiež rozmýšľa či s tým nebudú papierovačky
Pozor iba na to, že zamestnávateľ nie je povinný ťa púšťať skôr z práce kvôli prednáškam či skúškam. Tiež nie je povinný ti dovolenku umožniť čerpať práve v termínoch, kedy budeš potrebovať kvôli škole. Čiže ideálne je na pohovore o tom zamestnávateľa informovať, aby potom nedošlo k nedorozumeniam na jednej či druhej strane.
@melanta áno samozrejme to tak bude..teraz keď idem na externé tak by to boli tie piatky soboty určite sa na pohovore informujem 🙂 mám aj vyhliadnutú prácu kde by to umožnili len tá je na ten skrátený úväzok tak tam rozmýšľam že ak prejdem z Tpp na skrátený či je povinnosť aj to oznámiť na úrade práce alebo nie
Nie, si dospelá a svojprávna. Ak si zamestnaná a zmeníš zamestnanie, nikomu to nemusíš oznamovať. Dokonca aj keby si sa rozhodla nepracovať, nie si povinná to úradu oznamovať a evidovať sa.
@melanta naposledy keď som bola nezamestnaná som mala opletačky lebo sa do 10dni treba evidovať vraj na úrade prace
Pri externom sa pre teba ako zamestnanca nič nemení. Môžeš pracovať aj na celý úväzok.