Zmena vysokej školy v inom odbore

erika511
14. apr 2023

Dobrý deň, mamičky. Prosím Vás neviete niektorá ako to je s prestupom do inej školy? Mám vyštudovanú ekonomickú VŠ obidva stupne ale chcela by som robiť učiteľku 1-4. Zaujímalo by ma, či by mi neuznali aspoň bakalára a dorobila by som si 3 roky? Alebo aspoň nejako skrátiť štúdium aby som nemusela študovať 6 rokov? Dala som si prihlášku do Ružomberku na predškolskú a el.
ped. (externe). Za každú odpoveď veľmi pekne ďakujem

panonia
14. apr 2023

Možno by uznali skúšky z rovnakych predmetov ale Bc.nie. Ale určite sa da idividualne študovať, u nas vychadzali v ustrety. Musíš sa informovať na konkretnej škole.

guiseppinka
14. apr 2023

A co by si tam chcela uznavat? Ved to mas uplne ine predmety, ine veci sa ucis...

dskjhfdlkdjhl
14. apr 2023

Mozu Ti uznat tak max. skusku z cudzieho jazyka, ina zhoda predmetov tam zrejme nebude.

sajmonka_1216
14. apr 2023

@erika511 určite ti to neuznajú.. veď čo tam máš spoločne s ucitelstvom?
Švagriná ma špeciálnu pedagogiku, robi si rozširujúce 1-4 a ani jej veľa predmetov neuznali, nie to ešte tebe s ekonomickou
Neviem ako konkrétne RK, ale v PO bude od septembra trvať externe štúdium 5 rokov, čo je super, lebo ja tam študujem externe tiež, končím o rok a pekne si vychodim 7 rokov..

erika511
autor
14. apr 2023

Aj som si myslela, že sa to nedá ale za opýtanie nič nedám. Ďakujem