Stalo sa vám, že ste išli na vysokú školu, zistili, že vás to nebaví a prestúpili na iný odbor/vysokú školu? Boli ste so svojou druhou voľbou spokojné/neoľutovali ste to?
Ja nie ale dcera. Mala 2 odbory (uplne odlisne) kam chcela ist. Jeden si vybrala, zistila ze to nie je ono (mimochodom rok ukoncila so samymi Ackami 😁a stipendiom) a teraz je uz druhy rok na tom druhom odbore a spokojna ako blcha (tiez Acka a stipendium). .
A ja som po 2r. tiez chcela zmenit odbor (strojarinu za ekonomiu) ale nasi mi to nedovolili. Tak som skolu dokoncila. A uz 25r pracujem v odbore na ktory som chcela prestupit 🙂
No neviem, prestúpiť sa podľa mňa nedá, len nanovo na prijímačky
Aj ja som menila a neľutujem. No celkovo si myslím že ten prvý rok na výške by mal byt taký všeobecnejší a ľudia by si vybrali predmety podľa seba a špecializovaní sa až neskôr. Na niektorých školách to tak je.
A išla som na novo na prijímačky a odznova študovala. Mala som jeden predmet podobný tak mi ho uznali. A posledný ročník Bc som si musela platiť (Slovenska škola, v CZ máte bezplatne 4r, tam sa s tým trocha počíta lebo je to normálne a dosť časté že niekto zistí, ze chce niečo iné)
Som rada, že Vám to všetkým vyšlo 🤗🤗🤗
Ja som menila ( na prvú som prestala chodiť po 1. semestri) zostala som v odbore, ale zmenila som školu a jeho zameranie a neoľutovala som 😊 štúdium ma baví omnoho viac, aj vďaka zmene zamerania, ale hlavne vďaka úplne inému pristúpu vyučujúcich a celkovo atmosfére na fakulte ... Na tej prvej VŠ mi bolo až zle, keď som tam mala ísť, nebolo to pre mňa... Ale teda išla som na istotu a vedela som čo ma baví a že budem spokojnejšia... Školné za ten rok navyše mi bolo takmer v celej výške odpustené za prospech, ale aj keby som si ho musela platiť, stále by mi to za to stálo