Zmena vysokej školy

23. dec 2021

Stalo sa vám, že ste išli na vysokú školu, zistili, že vás to nebaví a prestúpili na iný odbor/vysokú školu? Boli ste so svojou druhou voľbou spokojné/neoľutovali ste to?

lindous
24. dec 2021

Ja som menila ( na prvú som prestala chodiť po 1. semestri) zostala som v odbore, ale zmenila som školu a jeho zameranie a neoľutovala som 😊 štúdium ma baví omnoho viac, aj vďaka zmene zamerania, ale hlavne vďaka úplne inému pristúpu vyučujúcich a celkovo atmosfére na fakulte ... Na tej prvej VŠ mi bolo až zle, keď som tam mala ísť, nebolo to pre mňa... Ale teda išla som na istotu a vedela som čo ma baví a že budem spokojnejšia... Školné za ten rok navyše mi bolo takmer v celej výške odpustené za prospech, ale aj keby som si ho musela platiť, stále by mi to za to stálo

tykat
24. dec 2021

Ja nie ale dcera. Mala 2 odbory (uplne odlisne) kam chcela ist. Jeden si vybrala, zistila ze to nie je ono (mimochodom rok ukoncila so samymi Ackami 😁a stipendiom) a teraz je uz druhy rok na tom druhom odbore a spokojna ako blcha (tiez Acka a stipendium). .
A ja som po 2r. tiez chcela zmenit odbor (strojarinu za ekonomiu) ale nasi mi to nedovolili. Tak som skolu dokoncila. A uz 25r pracujem v odbore na ktory som chcela prestupit 🙂

tykat
24. dec 2021

@lindous tiez dufam ze dcere skolne odpustia ale aj keby nie tak to stalo za to.

ibrunova
24. dec 2021

No neviem, prestúpiť sa podľa mňa nedá, len nanovo na prijímačky

sykoroka_dizajn
24. dec 2021

Aj ja som menila a neľutujem. No celkovo si myslím že ten prvý rok na výške by mal byt taký všeobecnejší a ľudia by si vybrali predmety podľa seba a špecializovaní sa až neskôr. Na niektorých školách to tak je.
A išla som na novo na prijímačky a odznova študovala. Mala som jeden predmet podobný tak mi ho uznali. A posledný ročník Bc som si musela platiť (Slovenska škola, v CZ máte bezplatne 4r, tam sa s tým trocha počíta lebo je to normálne a dosť časté že niekto zistí, ze chce niečo iné)

autor
24. dec 2021

Som rada, že Vám to všetkým vyšlo 🤗🤗🤗