Zmena vysokej školy

dt1
18. nov 2021

Ahojte,
chcela by som Vám priblížiť moju situáciu, v ktorej sa aktuálne nachádzam. Som študentka 1. ročníka na Ekonomickej Univerzite v Ba, no daný odbor ma vôbec nebaví a tak som prestala chodiť na semináre. Študovať ale rozhodne chcem budúci akademický rok, chcem sa preto spýtať, neviete kedy vyhadzujú z VŠ, či po zimnom semestri alebo až na konci akademického roku? Rozmyslala som aj nad tým, že sama zanecham štúdium a napíšem do školy ale zatiaľ nemám ešte prácu a takto som stále vedená ako študentka, tým pádom nemusím riešiť odvody. Prípadne ešte čo je lepšie nechať sa vylúčiť školou alebo zanechať štúdium? Údajne keď vás vyhodí škola, tak zo všetkých predmetov budete mať FX, čo by nevyzeralo najlepšie pri podávaní prihlášky na inú VŠ. Prosím o radu ďakujem

majah212
18. nov 2021

Veď si skus dať žiadosť o zmenu študijného programu/odboru prip. Žiadosť o prestup na inu vysokú školu.
Ak nesplníš podmienky postupu do ďalšieho semestra, tak by ta skola mala vylúčiť. Či ti dajú Fx je už ich interná záležitosť a to či si budeš podávať prihlášku na inu vysokú školu, tak tam neuvádzas známky iba čas studia na škole (pokial sa nič nezmenilo)

tinka_1807
18. nov 2021

@dt1 To, aký máš prospech na tejto VŠ sa ti neberie na žiadnu inú Vysokú školu. Taktiež študentkou si stále do ukončenia prvého semestra, ak ho neukončíš, tak ta vylúčia a potom ti príde poštou informácia, že ťa vylučujú a že už nebudeš naďalej študentka. Takže nemusíš to nikde ohlasovať, po prvom semestri a skúškach by ťa mali automaticky vyradiť. Ale ak by ti náhodou neprišla informácia poštou, tka zavolaj na študijné, aby ta vyradili.
Len ešte mysli na to, že na inej škole si potom jeden rok budeš musieť platiť VŠ štúdium. Totižto štát prepláca len 3 roky Bc. A dva roky Mgr. A teda ak pôjdeš na inú školu, tka ten jeden rok, ktorý ti paltil na prvej škole si tma budeš musieť zaplatiť.

lindous
18. nov 2021

Vylučuje sa po zimnom semestri na väčšine škôl, predpokladám, že aj Ekonomická to tak bude mať... Študentom prestávaš byť dňom kedy preberieš potvrdenie o vylúčení... S potvrdením o vylúčení ti príde aj výpis hodnotenia, ale nikoho to nezaujíma, keď si podávaš prihlášku, iba ak by si pokračovala v podobnom odbore a mala predmet s rovnakými osnovami, tak si ho môžeš dať uznať, väčšinou do známky C sa uznáva ... A teda nebudeš tam mať za všetko automaticky FX, ale normálne známku, na ktorú si predmet absolvovala... Ale ak nepôjdeš na žiadnu skúšku a ešte nemáš nič uzavreté, tak tam budeš mat bud FX alebo nebudeš klasifikovaná... No hovorím, pri prihláške to nikoho nazujima

makova333
18. nov 2021

@dt1 na prihlasku VS davas znamky zo SŠ aj keby si mala absolvovane 3 vysoke skoly, tak to nebude nikoho zaujmat. Bude ich zaujimat prospech zo SŠ. Vylucia ta predpokladam po letnom semestri (ale toto ma kazda skola inak), lebo skusky mozes robit aj v letnom zo zimneho (opät zalezi od skoly, niektore to maju prisnejsie, ine maju moznost robit skusky aj mimo skuskoveho). S prestupom na inu skolu nerataj (aj ak by si mala podobny odbor, co asi mat nebudes, ked ta odbor nebavi), zvycajne to skoly povoluju ked mas ukonceneho bakalara, tak magistra mozes robit na inej skole.

dt1
autor
18. nov 2021

@makova333 prestup ale myslím tak, že si klasicky podám prihlášku, potom prijímačky a začnem odznova na nejakej inej VŠ

srferreira
18. nov 2021

Mna ked nebavilo, po roku som odisla sama. A zacala uplne inde odznova. Necakala som na vyhadzov. Odhlasila som sa.

makova333
18. nov 2021

@dt1 to nie je prestup