Ahojte, som prváčka na univerzite Komenského, prírodovedecká fakulta, myslela som, že škola bude super, no teraz s odstupom času som zistila, že som si vybrala zlú školu, nesedí mi, dochádzam z Nitry... V skratke, chcela by som prestúpiť na UKF na biológiu do Nitry.. máte niektorá skúsenosti s prestupom na výške? ako sa postupuje? musím počkať do konca semestra alebo roka a študovať od prváku?
Ďakujem krásne za odpovede 🙂
Ideálne je popýtať sa na oboch školách, mojej dcére rovno povedali, že prestupy v prvom ročníku nepovoľujú.
Ale tiež mi to nesedí- je 7.9, prváčka a s odstupom času..
Veď škola ešte ani nezačala 🤔
@zuzuliennka1 ano 🙂 bola som na zapise, videla som, pocula som co hovorili, cestovala som, zistila som ze odbor kt teraz mam nie je pre mna, aj ako skola.
@raja95 ďakujem moc ☺️
@ibrunova dakujem, pojdem sa popýtať ☺️
prváčka s odstupom času - mala som ist na internat, nedali mi internat, tak musim dochádzať, myslela som že to dám v pohode, no zistila som že cestovať za školou do ba z nr nie je až tak super, aby sme sa chapali. taktiež aj keď som tam už bola, iné veci boli písané na stránke a ine veci nak hovorili v piatok, keď sme tam boli osobne. tak preto ;)
nehádž flintu do žita, keď skončíš teraz, musíš ísť na pracák, a trh práce je teraz total biedny, užívaj si vysokoškolský život a v marci si daj prihlášku kde chceš ísť reálne
no, akoze skoro si sa spamatala, nuz ale ok.
ako radili vyssie - dokonci rocnik, pozri si teda prijimacky a podmienky na novej skole a podaj si tam prihlasku…
teraz skoncit je uplna blbost, lebo stratis statut studenta, budes sa hlasit na urade prace
@zuzuliennka1 ako som sa spamätala skoro keď som tam bola v piatok a až vtedy som sa dozvedela o zmenách, kt neboli na stránke, a že v podstate to je zrazu iné? 😅 nemusíte byť hneď nepríjemné ženy, ale ďakujem za každú odpoveď <3
Ešte ste nezačali a už vieš? A ktoré info z toho si si nevedela zistiť a overiť vopred? Nitra- Bratislava, veď to je kúsok.Chapem, že sa môžeš cítiť zmätená a neistá v začiatkoch, ale neunahli sa. Daj tomu šancu.
tak lebo nechapem, ze si si to poriadne nepremyslela a takto si mozno vyfukla miesto niekomu, kto tam naozaj studovat chcel a mozno mu len neostalo miesto…
byt prijata na vs a zrazu sa spamatat, ze toto vlastne nechcem studovat - to keby kazdy takto nepremyslene riesil, tak je z toho holubnik.
a ze si sa spamatala skoro, bolo myslene ironicky….. hlavne klud a este si to poriadne premysli cele
Nic sa nestane ak si das rok pauzu, chod pracovat premysli si to a pojdes od septembra. Zbytocne sa budes trapit skuskami a studiom ktore ti nic neda. Mala som par spoluziakov z gymka ktori si dali rok pauzu, pripadne ich nevzali tak kde chceli a po roku isli studovat a v pohode dokoncili. 🤷♀️🙂👍
@zuzuliennka1 dobre chápem ako si to myslela 🙂 miesto som nevyfukla nikomu pretože nás bolo veľmi málo, nemali sme ani prijímacie skúšky, tak o to sa neboj :D
@choco6 ďakujem krásne, to pre mňa asi bude najlepšie ☺️
Já jsem byla před pár lety v podobné situaci. Vybrala jsem si školu, kde jsem musela dojídět (denně 1,5 hod tam a 1,5hod zpátky), neustále jsem musela měnit budovy, které od sebe byly vzdálené 15min MHD a na přechod v rozvrhu bylo 5 min, takže jsme pořád chodili pozdě, no abych to skrátila, byla jsem tam asi 3x a dobře jsem věděla, že to není pro mě. Do týdne jsem sbalila kufry a jela pracovat do zahraničí (a stále to beru jako jedno z nejlepších rozhodnutí v životě), podala jsem si přihlášku na jinou školu další rok a nastoupila 😊. Ničeho z toho nelituju. Přestup nevím, jestli je v prváku reálný. Máš teda 2 možnosti - buď tam zůstaneš rok a uděláš si všechny zkoušky (nejhůř na 2/B), podáš si přihlášku na novou školu a necháš si uznat všechny předměty, které splníš (kdyby to bylo fakt extra stejné, tak by ses teoreticky posunula o ročník výše), druhá varianta je, že toho prostě necháš, půjdeš na rok pracovat a příští rok nastoupíš do prváku znova.
Nezapomeň, ale na to, že tento semestr se ti už bude počítat do odstudovaných let a jeden semestr na další škole si budeš muset zaplatit sama.
Napis na ukf, ze mas zaujem o prestup.
Oni ti napisu ci ano alebo nie, plus co musis im predlozit. Mozu ti nariadit nejake rozdielove skusky ci dorobit nejake predmety. Pripadne prestupis ale budes opat prvacka. Zavisi od mnoha okolnosti.
Ries si to hned teraz, vobec nemusis cakat do konca roka, zbytocne stratis dalsi cas.
Na VŠ sa nedá len tak prestúpiť z jednej VŠ na inú.....teoreticky ak máš rovnaký odbor-zemeranie a vyučujú sa tam rovnaké predmety tak by sa to mohlo dať....ale nie na VŠ na iný odbor....
jedine vydržať prvý ročník a opäť si dať žiadosť, podstúpiť prímacie skúšky a ak ťa vezmú, môžeš prestúpiť na inú VŠ.....to nie je ako ZŠ kde máš rovnaké predmety a učí sa všade to isté a rovnako nepríjmu každého a na prijatie na VŠ má každá škola svoje kritériá.....
ja by som kontaktovala fakultu v Nitre, zatial nie na UK (predist moznym pripadnym problemom na UK, vacsinou nemaju radi "odpadlikov") ...podla toho sa zariadis 🙂 prestup v ramci odboru, by nemal byt problem, ak to kapacita dovoli, vysvetlila by som v Nitre okolnosti rozhodnutia (a nielen cestovanie, ale zaujem studovat to a to u nich) ... prestup som neriesila, ale za pokus nic nedas 😉
skús mrknúť nejaký portál VŠ, kde ponúkajú ešte neobsadené odbory, možno niečo nájdeš, aby si nakoniec neostala bez školy. Blbé komentáre si nevšímaj..
Dokonči prvý ročník, obidva semestre. Napriek nechuti z prvého dojmu tie ďalšie dojmy budú zase iné. Získaš známosti, kontakty, nové pohľady na to, ako sa postarať o seba.
Prever si na škole, kam chceš ísť, ktoré skúšky, ktoré urobíš, Ti uznajú, prenesú. Tým získaš čas, kedy sa budeš môcť venovať práci, brigáde bez dochádzania, alebo akokoľvek využiť voľný čas na niečo, čo Ťa baví.
Alebo si tento rok zarob na školu, teda skúšky neurobíš a budeš si musieť podať prihlášku a prejsť prijímacím konaním. Ak neurobíš, aspoň budeš mať prácu. Odpovedz si, čo je pre Teba dôležité.
Zistila si, ze biologia v ba nie je pre teba, ale chces prestup na biolu na ukf? Ako.myslis, ze tam bude biola ina? Bakalar je vseobecny a musis absolvovat vsetko. Specializaciu si vyberas az na mgr... Inak ukf a uk sa neda porovnat kvalitou... A to si si naozaj myslela, ze z nitry dostanes intrak? 😳Mozes ist na byt...
@guiseppinka zlate, als nepovedala som ze teraz mam bio :D povedala som len že prírodovedecká fakulta.. nemám bio 🙂 áno, myslela, prečo by som nemala? nuž naozaj som nedostala, nevadi ☺️ na byť nemám financie, tak isto ani moji rodičia, nemôžem si byt v ba dovoliť, taktiež by bolo veľmi ťažké skĺbiť prácu kvôli bytu so školou ale aj tak ďakujem za odpoveď, nemusíš sa tváriť, že ty si v živote nespravila zlé rozhodnutie ☺️
Ja som tiez nedostala intrak, asi mesiac som dochadzala, potom sa miesta pouvolnovali a dostala som sa na intrak.. treba sledovat stranky, facebook.. bud pockas do februára a das si prihlasku na ukf, alebo im napis teraz, ale asi ta uz nevezmu, skola zacina o tyzden, takze bud studuj na uk, alebo na uk skonci a pracuj/volaco rob
Lebo intrak sa nedostava automaticky... Je kvantum studentov, ktori intrak nedostanu a su z daleka... A mozno par vyvolenych studentov z nitry dostanu intraky... Ale vacsina nie, lebo je to blizko, kapacita a pocet studentov nepusti... A co take budes studovat, ze sa nebudes vediet zamestnat niekde na par hodin na brigadu? Ono to vyzera na zaciatku mega zle a tazko, ale ked sa to utrasie, tak je to v pohode.. mala som kamosky kolegyne, ktore boli na prifke, farmacii a inych odboroch (z tych tazsich) a v pohode robili... Inak sleduj aj intraky, lebo vela ludi nenastupi, hladaju za seba nahrady... A najhorsie co si spravila je, ze si sa zapisala... Aj ked prestupis, uz budes mat na 99% brany aj tento rok a 1 rok bakalara si budes platit... Btw. Zle rozhodnutie som spravila aj ja, ale nakoniec som ho zmenila este pred zapisom...
@giuseppinka teraz nie je kritérium na intrák na Mlynoch podľa vzdialenosti, v žiadosti sa nikde ani nepíše adresa alebo trvalý pobyt, dáva sa iba že bývaš mimo dosahu bratislavskej MHD, berie sa sociálne štipendium, body za mimoškolské aktivity ako darovanie krvi, súťaže, reprezentácia školy, ZŤP preukaz a najväčšiu váhu má priemer známok, ktorý prváci nemajú odkiaľ zobrať, preto majú garantované ubytovanie v prvom ročníku a majú vyhradený špeciálny deň, kedy si ubytovanie vyberajú iba všetci prváci, takže ak nejaký prvák nedostal intrák, tak musel urobiť niečo iné (neposlať alebo neskoro poslať žiadosť, zálohu, bytné, nezarezervovať si izbu v svoj vyberací deň) a aj keď je niekto pod čiarou, tak sa to posúva a väčšinou do októbra už má každý miesto.
Veď budete mat zase výučbu viac dištančne takze dochádzať do BA možno ani nebudeš musieť 😉
si prvacka - a je zaciatok septembra, to vam uz zacalo vyucovanie, ze uz 7.9. vies, ze nechces pokracovat?
ono take jednoduche to podla mna nebude. Skoncenim na povodnej vysokej skole stratis statut studenta a na novu vs. budes aj tak robit prijimacky.
Pockala by som aspon do konca semestra a potom sa opytala v prvom rade na skole, kam mas v plane ist, ci sa to vobec da