Pozdravujem, ocitla som sa v probléme lebo študujem na jednej VŠ a teraz by som mala ist do 3r bc štúdia
Naskytá sa mi problém s tým že štúdium ma nebaví a mam nechuť ist do tej školy zas a znovu … každý človek ktorému to poviem mi stále kecá že to už mam dokončit, že je to škoda nechať a mám to potiahnuť aspoň po bc
Premýšľala som nad tým dať si rok pauzu ale nato mi všetci povedia že je to zbytočne a ten tok už potom vôbec nedokončim … totižto mojou motiváciou a nádejou bolo to že pôjdem študovať na inú vs externe, no zabiť ďalšie 4 roky niekde inde kde ma to ktovie čo bude tiež baviť … neni tam istota že budem spokojná že som sa správne rozhodla
Mrzí ma situácia že vs na ktorej som teraz som venovala kopec času a úsilia a je mi to prosto ľúto nechať len tak aj za faktu že ma to nebaví a nechcem sa tomu v budúcnosti venovať … je tam obava že o pár rokov si poviem že sakra mohla som to dokončit … ale to je to iste ako si môžem aj povedať : urobila som správne že som odišla
Čo by ste mi poradili?
Rodičia chcú aby som zostala na vs na ktorej som a vraj potom keď spravím bc sa rozhodnem čo ďalej, predstavujú si to jednoducho, 3 r je náročný … štátnice, bakalár ..
Naozaj neviem čo robiť, prosím o radu
Chodíš dva roky na školu, ktorá ťa nebaví. Premýšľaš o inej škole, pri ktorej tiež nevieš, či ťa bude baviť. Takže na mieste je položiť si otázku, čo ťa baví, čomu sa chceš v živote venovať, aspoň nateraz. A podľa toho sa rozhodni. Možno prídeš na úplne inú školu, možno prídeš na to, že chceš robiť niečo, k čomu VŠ nepotrebuješ, možno si urobíš VŠ v za 10 rokov. Ja nie som zástanca toho, že silou mocou je školu potrebné dokončiť, ak už si začala. Nežijeme tisíc rokov, aby sme strácali čas. Podstatné je len premyslieť si to v kľude a racionálne.
Tretí ročník je náročnejší ale nie oveľa viac ako prvé dva. Za mňa skús dokončiť Bc. Keď sa nepodarí tak sa nepodarí. A na ďalšiu vš sa neprihlasuj kým aspoň trochu nevieš či chceš študovať, nie je to povinné.
?? ...dokonci bc.
určite dokončiť Bc. potom uvidíš čo ďalej - už len kvôli tomu, aby si si sama sebe neskôr nevyčítala, že si utiekla z boja... ja mám v živote zásadu, že vždy dokončím čo som začala aj keď je to ťažké, či už ide o malé alebo veľké veci, je to fajn pre tvoje vôľové vlastnosti a pocit sebavedomia, že zvládneš aj ťažšie veci a tých ešte v živote bude dosť
Ak máš za sebou hlavne prvý, tak tretí nie je o nič ťažší
Nedivím sa rodičom. Keď už si taká nerozhodná, lenivá, a nemáš problém zutekať zo školy keď ti chyba iba rok, tak maj aspoň úctu voči rodičom, a dokonči to pre nich.
Ahooj, mala som zo presne tak isto ako ty. Škola ma ale nebavila už od 1.ročníka, mala som poriadne depresie, vkuse som revala a keďže som bývala ešte doma, tak som sa s rodičmi denne hádala na tom, že študujem len kvôli nim. Bola som rozhodnutá, že odchádzam, nakoniec som ale ostala. C druhom ročníku zasa ten istý scénar, nakoniec si hovorím, dokončím Bc. a letím preč, dokončila som Bc. a nakoniec aj Mgr. na tej istej škole a lepšie som nemohla urobiť. Došli k nám po Bc. viacerí spolužiaci z iných škôl, ale nevedeli zapadnúť, nadávali sami, že mohli ostať tam, kde boli, takže za mňa ostaň aspoň do Bc 🙂