Zmena odboru na vysokej škole

eteew267
10. mar 2024

Zdravím, viem, že toto je skôr otázka na študijné oddelenie ale možno niekto má skúsenosť. Ja študujem učiteľský odbor-učiteľstvo anglického jazyka a histórie. No, chcela by som zmeniť odbor na škôlku. Asi prestup nebude možný ? Asi tam bude potreba začať od prvého ročníka?
Ďakujem

pluss
10. mar 2024

uznať rovnaké predmety a podľa toho

katkatet
10. mar 2024

@eteew267 áno od prvaku. Jedine ak by si prestúpila a máš podobne predmety z ktorých si absolvovala skúšku môze ti to škola individuálne uznať

eteew267
autor
10. mar 2024

@katkatet ešte ma napadlo možno by ste vedeli, že môžem ísť po úspešnom dokončení tejto školy na rozširujúce štúdium v odbore predprimárne vzdelávanie?

atinkaa
10. mar 2024

A samozrejme aj zo skoly, ktoru planujes ukoncit si nechaj uznat skusky, ktore mas uz hotove, nikdy nevies, kedy budes v situacii a zamestnani, ze prave toto bude pre teba vyhoda.
Studijne vie urobit vypis znamok - dat na to potvrdenie, ze si ofiko skoncila napr. v prvom rocniku, mas uzavrety cely prvy semester a absolvovala si tieto predmety.

katkatet
10. mar 2024

@eteew267 ak máš vybranú konkrétnu školu kde by si chcela prestúpiť resp. na tej istej škole len iný odbor normálne tam zavolaj oni ti povedia čo a ako. Každá škola to má inak

kiki68
10. mar 2024

Uznaju pedagogiku urcite, ale Ja by som skor spravila to, ze dokoncis aspon bakalara a potom prestup. S tym, ze tam uznaju viac predmetov. Ale aj tak budes musiet vela dorobit. U nas bola ponuka po magistrovi pre ucitelov do 1 roka dorobit elementarnu ped. Nejaku skratenu verziu toho.

eteew267
autor
10. mar 2024

@kiki68 Ďakujem a na akú školu si chodila ak sa smiem opýtať?

kiki68
10. mar 2024

@eteew267 UKF Nitra, ale neviem ako to maju teraz v ponuke