Zistia rodičia, že ma vyhodili z vysokej školy?

vysokoskolak10
6. feb 2023

Zdravím. Vyhodili ma z VŠ, keďže ma to nebavilo a nechodila som tam. Je nejaká šanca, že to moji rodičia zistia, ak im to nepoviem? Cez úrad práce alebo čokoľvek.

lara8888
6. feb 2023

@vysokoskolak10 povedz to rodičom rovno že ťa to nebavilo

modrykolibrik
6. feb 2023

@vysokoskolak10 pride ti papier o ukonceni studia

vysokoskolak10
autor
6. feb 2023

No, to nepripadá v úvahu. Po papier si pôjdem sama. Len či tam je iná možnosť.

veronikaszabova
6. feb 2023

@vysokoskolak10 prestanu im posielat rodinne pridavky

vysokoskolak10
autor
6. feb 2023

@veronikaszabova a nevies od kedy alebo ako to presne funguje?

veronikaszabova
6. feb 2023

@vysokoskolak10 no typujem, ze od mesiaca, kedy uz nebudes student, tak im zastavia pridavky.

lara8888
6. feb 2023

@vysokoskolak10 tak ešte sa dá cez UIS (alebo MAIS alebo aký máte univezitný portál) pozrieť podľa mena údaj o štúdiu (resp. Ak teda takto ukončiš štúdium tak ta tam nenájdu) a však to si vie vyhľadať len ten kto študuje na danej škole, pripadne ak by boli rodičia iniciatívny tak vedia zavolať do školy (škola by povedala že takého študenta nemajú ak by odpovedali vôbec)

lara8888
6. feb 2023

Ak ťa vyhodili po tomto semestri tak ďalšie prídavky už pravdepodobne neprídu

vysokoskolak10
autor
6. feb 2023

Po tomto semestri no, to je februar. Cize za februar by to este malo byt ok?

theabloom
6. feb 2023

@vysokoskolak10 Príde ti aj papier z úradu práce. Domov.

mpg
6. feb 2023

@vysokoskolak10 Treba to rodičom povedať, nešpekulovať.

vysokoskolak10
autor
6. feb 2023

A kedy asi? Len ja neviem ako im to povedat, cely cas som klamala, ze ma to bavi, a dostavam len dobre znamky.

lara8888
6. feb 2023

Ale teda keď štúdium neukončíš diplomom tak to i tak zistia, a však si dospelá, si zodpovedná za svoje rozhodnutia ty sama ,ak ta škola nebaví povedz to rodičom ,uľaví sa ti

veronikaszabova
6. feb 2023

@vysokoskolak10 naco spekulujes? Priznaj sa a hotovo.
Nechapem, preco si im klamala uz od zaciatku. Mala si hned povedat, ze ta to nebavi a nechodis tam.

lara8888
6. feb 2023

@vysokoskolak10 ak potrebuješ pokecať, kľudne mi napíš, tiež študujem VŠ

veronikaszabova
6. feb 2023

@vysokoskolak10 a rodicom nebolo divne, ze do skoly nechodis??

maris5
6. feb 2023

Pride im pozdrav z Uradu prace, ze neopravnene poberali pridavky na dieta a kolko maju vratit. Pochybujem, ze nase urady su take promtne, ze by ich vyplacanie dokazali pozastavit uz teraz.
Druha vec, ze sa musis do 7. dni od ukoncenia studia hlasit na urade prace alebo si zacat platit zdravotne odvody.

theabloom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimka1402
6. feb 2023

@vysokoskolak10 Radšej povedz hneď, lebo takto im urobíš iba problém keď o tom nebudú vedieť ohľadom prídavkov. Všetko sa dá zvládnuť a aj toto s odstupom času bude malina. Držím palce. 🙏🏼

vysokoskolak10
autor
6. feb 2023

@mimka1402 Rada by som, ale proste je to extremne zlozite... + moji rodicia su neskutocne prisny

alex49
6. feb 2023

@vysokoskolak10 tak sa zatiaľ tvar že študuješ a zatiaľ si hľadaj robotu

mysenac
6. feb 2023

@vysokoskolak10 ak rodič pobera daňový bonus, bude ho musieť vrátiť, za mesiace, ktoré ho bude poberať neoprávnene.

marsmykkok
6. feb 2023

@vysokoskolak10 No musíš im to povedať, lebo budú vracať prídavky, daňové bonusy a budú nahnevaný ešte viac, že kvôli tebe majú patálie s úradmi a že si im nepovedala, že x mesiacov dozadu si so školou skončila. Ak sa bojíš, napíš im napríklad list, kde vysvetlíš, čo sa stalo, že ťa to mrzí a odíd cez deň preč, nech si to prečítajú, vychladnú a potom príd domov. Alebo ak máš blízku osobu v rodine, povedz to tej a požiadaj ju, nech ide s tebou a je ti oporou ked to budeš vravieť rodičom.

renab
6. feb 2023

@vysokoskolak10 rodicia pridu vzdy na vsetko... raz sa to prevali. Na tvojom mieste by som im to oznamila. Ak nie kvoli sebe, tak kvoli davkam, ktore poberaju a budu musiet vracat. Nech su aki su, treba povedat pravdu, lebo to len zhorsujes.

majka99999
6. feb 2023

No, uz potom nie si zdravotne poistena, ak nie si student denneho studia, takze ako pisu baby hore, je to problem aj pre teba aj pre nich kvoli pridavkom a bonusom. Za mojich cias (pred 20 rokmi) sa z VS nosil papier, ze som student kvoli pridavkom na zaciatku skolskeho roka, takze najneskor vtedy by to zistili moji napriklad.

danik1505
6. feb 2023

Nájdi si prácu a povedz, že škola ťa nebavila, tak aspoň pracuješ. Bude to náplasť a pripadne vratky dáš zo svojich peňazí 🤷‍♀️

chelsey987
6. feb 2023

@vysokoskolak10 prísny, neprísny povedz im o tom. Zbytočne si doma narobíš problémy. Myslíš si, že keď im to teraz nepovieš neskôr budú z toho happy? Zabudni. Bude to ešte horšie. Takže môžeš ísť na UPSVaR a prihlásiť sa ako uchádzač o zamestnanie. Ak nie, musíš si sama platiť zdravotné poistenie a sociálne poistenie, čo nie je malá suma mesačne. Nárok na dávku v nezamestnanosti nemáš.

januska12323
6. feb 2023

Keď si dosť dospelá na to aby si sa nechala vyhodiť zo školy, si aj dosť dospelá na rozhovor s rodičmi.

marca12
6. feb 2023

@vysokoskolak10 neviem,aky mate vztah,ale ak sa bojis,napis im to,ak maju messenger alebo smskou. Opis situaciu a ospravedln sa. Mozno budu nahnevani,ale casom to prejde. Rodicia chcu len stastie svojich deti a casto to stastie vidia v tom,ze dieta vystuduje VS a bude mat lepsi start do zivota. Si dospela,musis sa postavit za svoje ciny a nebat sa. Obhaj si to vsetko. Len prosim ta nepomyslaj na ziadnu samovrazdu alebo nieco podobne. Vsetko sa vyriesi a bude to dobre

vysokoskolak10
autor
6. feb 2023

@januska12323 Milujem tieto reči 😀DD

marca12
6. feb 2023

@vysokoskolak10 Tiez som mala prisnych rodičov,kym som mame nieco povedala,presedela som s hnackami na zachode,tak som sa jej bala 🤦 ale horsie to bude,ak nepovies nic. Nebavila ta tato skola alebo celkovi nechces chodit na vs? Budes si hladat pracu?