Zdroje - záverečné práce

9. mar 2023

Ahojte, tie ktoré máte za sebou písanie záverečných prác (bakalárske, diplomové atď...), tak zdroje ste písali manuálne vo worde alebo cez word citácie? Pretože ja mám zdroje podľa noriem ako majú byť (viete meno, názov, mesto, vydavateľstvo, strany, isbn), ale nemám to cez to word citácie/bibliografiu. Ja som to manuálne písala na konci. Pýtam sa tu, pretože to nikde nemôžem nájsť, ani v smerniciach o písaní ZP na našej škole (tam je iba uvedené ako tie zdroje majú vyzerať), že či to musí byť cez word bibliografiu. Pretože tá ZP bude aj tak v pdf v konečnom formáte a bude sa to tlačiť.
Takže neviete, či to teraz musím celé nahodiť cez ten word "pridať citáciu" od znova alebo to môžem nechať tak? Čo sa týka školiteľky, tá so mnou nekomunikuje, čiže sa nemám s kým poradiť. Ďakujem za odpovede

panonia
9. mar 2023

Neviem co sa od vtedy zmenilo ale ja som v roku 2009 pisala manuálne na konci . Nemáš akademickú príručku, ta mi veľa pomohla. Moja skolitelka 0bodov musela som ísť za veducou ročníka ta mi vždy poradila a skontrolovala bez toho by som pracu neodovzdavala.

zuzuliennka1
9. mar 2023

Ja som diplomovku pisala len par rokov dozadu - a pisala som to manualne, nie cez word citacie.
Kazda skola ma totiz aj ine, vlastne smernice, resp. kazda fakulta dokonca to ma inak.
Pozri si v kniznici alebo na nete minulorocne diplomovky z tvojej fakulty, ze ako to maju napisane oni 🙂
pozri si to cez crzp.sk
https://opac.crzp.sk/?fn=AdvancedSearchChildM1M...

nikiki29
9. mar 2023

Písala som vždy manuálne podľa požiadaviek školy (2015,2017,2022) …

aliaray1
10. mar 2023

Ahoj, toto si treba odkonzultovat s tvojim diplo veducim v prvom rade. Ano citacie sa vkladaju cez funkcie vo worde a nie ako kedysi. Ja som pisala diplo v 2014 ale manzel pise teraz a diametralne sa to zmenilo, aspon na UK.

bykaterina
10. mar 2023

pozri diplomovky z minuleho roka, lebo tvoj skolitel nemusi byt v tom doma, a nemali ste najaku prednasku o tom ?
inak mne pomohla vela tato kniha
http://www.az-skripta.sk/Skolske-a-zaverecne-pr...
nasla som ju tusim na ulozto

luliu
10. mar 2023

Ja vediem BP a DP. Študenti vypisujú manuálne. U nás na tom nezáleží, je to na vedúcom, prípadne študentovi.

autor
10. mar 2023

Ahojte,

autor
10. mar 2023

Áno, u nás aj my máme smernicu - ako tie zdroje majú vyzerať a to všetko, ale nikde nie je spomenuté o tom worde. Tak to nechám manuálne napísané a uvidím čo mi povie školiteľka (ak sa ozve no 😆). Pýtala som sa spolužiakov a oni to tiež majú manuálne a školitelia sú s tým ok. Iba jedna spolužiačka to cez word robila.
Takže ďakujem za odpovede

annie285
Odpoveď bola odstránená
Zobraz