Zdravotná sestra - externé štúdium

buduca_mamicka007
13. mar 2023

Ahojte, som aktualne na MD a rozmyslam, ze by som mozno chcela po materskej pracovat v zdravotnictve ako zdravotna sestra. Mam VS - Mgr stupen- Psychologiu. Akym smerom sa vybrat? Videla som 2 moznosti- pomaturitne vecerne studium - Prakticka sestra alebo VS- bc- Osetrovatelstvo. Co je lepsie- co sa tyka uplatnenia, pracovnych moznosti, karierny rast, pracovna doba atd? Idealne ak su tu nejake zdravotnicky, ktore by mi vedeli povedat na zaklade vlastnych skusenosti.. je to tazke studium popri detoch? Dakujem krasne za vase rady 🙂

macekovam
13. mar 2023

@buduca_mamicka007 praktická sestra nie je sestra.. Kariérny rast nehrozí.. Takže ošetrovateľstvo...

buduca_mamicka007
autor
13. mar 2023

@macekovam externe vsak vs co citam nemizem studovat pokial nemam strednu zdravotnu.... 😑

macekovam
13. mar 2023

@buduca_mamicka007 ak sa môžem opýtať prečo chceš robiť sestru? Véd psychológia je lepšia ci nie? Nejaká súkromná prax....

trema
13. mar 2023

Tak bud vs denne alebo pomaturitne 2 roky, zamestnat sa a ist na vs externe

macekovam
13. mar 2023

@buduca_mamicka007 asi to nebude celkom tak lebo kolegyňa študuje ose v Trnave a študovať išla z predchádzajúcej umeleckej školy.. Pozri tu Trnavu... Opýtaj sa na danej škole... Ona robí sanitarka v nemocnici a popri tom študuje rovno ose

miamaria
13. mar 2023

@buduca_mamicka007 V Ruzomberku sa da tiez myslim studovat bakalara osetrovatelstva bez toho, aby si bola prakticka sestra

buduca_mamicka007
autor
13. mar 2023

@macekovam ale ona studuje asi denne studium vsak? Myslim ze u ext sa to lisi

macekovam
14. mar 2023
huxy
14. mar 2023

@macekovam ono práve asi to, že už pracuje v nemocnici, jej umožňuje rovno študovať ose na VŠ.

macekovam
14. mar 2023

@huxy pravdepodobne... Ale nie je ešte ani tanitarka... Tak takto by to asi išlo... Ale keď pozrieš stránku tak tam externú formu ani nevidím... Asi najlepšie by bolo si zavolať..

huxy
14. mar 2023

@macekovam určite je lepšie si zavolať. Existuje ešte denné štúdium kombinované, kedy sa nechodí do školy denne, ale napr týždeň v mesiaci alebo každý druhý štvrtok, piatok, sobota. Podmienkou je, že musí už pracovať v zdravotníctve.

kvojtanikova
15. mar 2023

@buduca_mamicka007 ahoj ja presne toto teraz riesim, osetrovatelstvo Bc.sa da externe vacsinou iba vtedy ak uz mas ukoncenu strednu zdravotku, viem ze v RK sa da aj bez toho ale pre mna je to daleko, takze som si podala prihlasku na externe stredoskolske pomaturitne odbor prakticka sestra, je to 2 roky, a potom ked zistim ze chcem pokracovat tak mozem ist na to osetrovatelstvo, alebo sa zamestnat v zdravotnictve.

adrianka2606
30. apr 2023

Dievcata, ktore studujete alebo planujete zacat studovat a chce sa vam pokecat, pridajte sa do sukromnej skupiny
https://www.modrykonik.sk/group/12752/