Zanechanie štúdia na vysokej škole

lneviemmeno
16. okt 2022

Ahojte, písala som sem pred 3 dňami, že nezvládam vysokú školu. Polovica ste mi písali, nech odídem ak ma to nebaví a neviem sa učiť. Druhá polovica aby som sa snažila a nejako to prekúsla. Nuž, zistila som, že nie len že sa nedokážem učiť, ale ani nechcem, nebaví ma sedieť nad papiermi a stresovať, kedy budú ďalšie testy. Rozhodla som sa, že aspoň na rok pôjdem na TPP a aspoň zistím, či som sa rozhodla správne.
Moja otázka pre túto diskusiu znie, ak chcem zanechať štúdium, musím to ohlásiť na študijnom alebo stačí ak prestanem chodiť? Lebo známa mi vravela, že je lepšie prestať chodiť aby mi aspoň študentské výhody platili. Lenže ja plánujem nastúpiť na TPP a tympádom za mňa bude zdravotnú platiť zamestnávateľ a zároveň aj škola? Nie je to problém? Ak by niekto vedel a mal s tým skúsenosti, ďakujem pekne 🙂 pekný večer prajem.

pieksamaki
16. okt 2022

@lneviemmeno ved prerus iba studium

ivka151092
16. okt 2022

@lneviemmeno ja si pamätám že som proste prestala chodiť do školy, nastúpila na tpp a neskôr asi po pol roku som išla na študijné a zanechala štúdium. Aby som ukončila status študenta. To bolo pred 5 či 6 rokmi a nebol to problém vôbec.

blaazi
16. okt 2022

@lneviemmeno ahoj, ak chceš vyskúšať TPP a mať možnosť sa vrátiť do školy, tak jjevhodné riešenie prerušenie. To sa však dá urobiť vždy k začiatku ďalšieho semestra, tj. teraz v tomto semestri až po skúškovom.. Ak sa už vôbec neplánuješ vrátiť do školy, tak môže byť fajn zostať prihlásená, využívať študentské výhody, ale potom Ťa na konci roka vyhodia pre neplnenie povinností a už sa nebudeš môcť vrátiť do tohto ročníka, ale študovať odznovu. Tj. Budeš si musieť aj jeden rok štúdia platiť.

blaazi
16. okt 2022

@lneviemmeno škola zdravotnú neplatí, si evidovaná ako poistenec štátu. Mohla by si pracovať na dohodu o brigádnickej práci študenta. Ale aj TPP, to je jedno, že za Teba zamestnávateľ platí zdravotnú.

lneviemmeno
autor
16. okt 2022

@blaazi neplánujem tento semester dokončiť, najradšej by som už do tej školy nešla. Čiže bude okej, ak by som teraz prestala chodiť a potom mi len príde vylúčenie? Nebudú z toho nijaké problémy?😄 ďakujem

blaazi
16. okt 2022

@lneviemmeno nie, nebudu. Stáva sa to bežne. Len dôsledky pre Teba (povinnosť platiť si 1 rok štúdia) v prípade že by si sa chcela vrátiť, ako som písala. Škole to je jedno, už si sa zapísala, tj. na tento akademický rok dostali na Teba dotáciu zo štátu.

hylary
16. okt 2022

@lneviemmeno vylúčia tá na konci zimného semestra pre nedostatok získaných kreditov a príde ti domov list.

mooonika1975
17. okt 2022

@lneviemmeno nebudú, normálne ti príde v marci že si vylúčená z dôvodu nesprávnosti skúšok.