Zadarmo kurz z úradu práce aj pre zamestnaných

12. mar 2023

Ahojte. Počula som reklamu v radiu o kurze zadarmo aj pre zamestnaných. Ako to funguje? Vyberiem si kurz a treba niekde chodiť na ten kurz alebo je online? A forma platenia? Ja zaplatím najprv a potom to úrad preplatí ci ako?

9lf9
12. mar 2023

Ty si najdes kurz, od toho aky bude zelezi kde a ako casto budes nan chodit, na upsvar sa.zaevidujes ako zaujemca o zamestnanie, potom si pojdes tiez na upsvar po ziadost na kurz vyplnis a dolozit spat na upsvar tak ako ti povedia, pockas ci to ziadost schvalia a po uspesnom absolvovani kurzu ho upsvar preplati institucii, ktora kurz robi.

zuzuliatko18
12. mar 2023

Nie je lepšie prečítať si všetky podmienky na stránke upsvar?
Čo sa týka kurzu, treba si vybrať taký, aby prevádzkovateľ túto sluzbu bol ochotný riešiť cez úrad práce, preplatenie musí úrad schváliť vopred a kurz musí byť ukončený do určitého času, tuším október som dakde citala. A samozrejme, musí byť primerane odovodneny.

zefyra
12. mar 2023

A hlavne si daj potom pozor u koho si kurz spravíš, aby si nedopadla ako ja, pozri u mňa na ploche.

autor
15. mar 2023

@zefyra takže dnes som bola na up. Aj keď mam. Prácu musím sa zaevidovať na up. A napísať odôvodnenie prečo práve mne majú schváliť zadarmo kurz.najst si instituciu kde kurzy robia atd.a na konci mi povedali ze mi to ani nemusia schvalit

zefyra
15. mar 2023

Áno, je to tak a ešte nesmieš mat na zdrav. poisťovní a soc. poisťovni ani euro dlhu. Tristo papierov, nervy než som všetko po vybavovala a nakoniec kurz ani neotvorili takže to všetko bolo zbytočné.

zuzicka256
4. apr 2023

Ahojte. Neviete do kedy ma trvat ten projekt s preplacanim? Ktosi mi vravel, ze treba do maja najneskor podat ziadost lebo, ze je to vraj casovo ohranicene 🤔 vdaka 👍