Z učňovky na vysokú

kk88899
26. sep 2024

Dobry den, som prvacka na 3 rocnom odbore,
nevybrala som si to, nezobrali ma kvoli nedostatku miesta tak ma priradili sem a chcem prestupit tak ako aj moji spoluziaci. No stale neni istota, ze ma niekam prijmu.
Ak by ma neprijali, urcite by som isla na nadstavbu,
chcela by som ist na vysoku, jedna z uciteliek, ale povedala, ze nie na kazdu sa da, comu celkom nerozumiem, ved ak budem mat maturitu tak by sa malo, ci ? Chcela by som ist na ostetrovatelstvo, psychologiu alebo medicinu, jedno z toho. Len neviem, ci v tom bude
nejaky problem.

eeffka
26. sep 2024

@kk88899 ak sprqvis prijimacky nebude problem, horsie ich bude spravit, lebo aj gymnazisti chodia na doucovania a tam je rozsah uciva niekde inde ako na SOU

svetlonos
26. sep 2024

@kk88899
bude to problém. Pretoze na medicínu a osychologiu je ideálne gymnázium, možno zdravotná. Takže skus sa pripravovať teraz na prijímačky na gympel.

kacena4
26. sep 2024

ak mas predsavzatie silnu tuzbu studovat nezabrani ti v tom ani ucnovka. drzim palceky

kabinka11
26. sep 2024

@kk88899 Tiež som tak išla, ale ja som na vysokú prijímačky nerobila.

raffaella
26. sep 2024

@kk88899 určite sa nevzdávaj a choď za tým. Všetko sa dá, pokiaľ má človek cieľ, odhodlanie a ide si za tým. Ako tu už napísali, dôležité sú prijímačky a naozaj aj deti z gymplov často potrebujú doučovanie. Čiže zameraj sa na to, aby si vedela dohnať to čo potrebuješ na prijímačky. Vždy je ťažšia cesta ísť na univerzitu z SOU ako z odbornej SŠ alebo gympla, ale dá sa to pokiaľ človek na sebe tvrdo pracuje (hovorím z vl.skusenosti).

deti95060810
26. sep 2024

pozri aj externé štúdium na strednej zdr. škole... to by si mala ako druhú maturitu... aj to je jedna z možnosti.

lenka22031
26. sep 2024

@svetlonos vôbec nie je pravda, ze na psychológiu je ideálne gymnázium. Ja mam strednú cestovný ruch a výšku psychológiu. Pokial sa naucis na primacky čo treba netreba gympel

lavanda84
26. sep 2024

@kk88899 na medicínu išiel kamarát zo strednej poľnohospodárskej školy a je kardiochirurg, ďalší z obchodnej akadémie..obom sa darí.. všetko závisí od motivácie a chuti učiť sa..

svetlonos
26. sep 2024

@lenka22031
ôk ti psychologiu beriem, pomýlila som sa ale medicína je už iný level, tam z ucnaku no haleluja.

kk88899
autor
26. sep 2024

@svetlonos preco si to myslite? budem sa snazit, robit vsetko pre to aby ma prijali, pretoze ma to bavi, a nemala som na vyber ist na tuto skolu, je mi jasne, ze vela gymnazistov potrebovali doucovanie alebo sa nedostali, ale stale tam je sanca si myslim, za to, ze to skusim nic nedam.

mamina7070
26. sep 2024

@kk88899 najprv si musis urobit maturitu a potom mozes ist na VS

kk88899
autor
26. sep 2024

@mamina7070 viem 🙂

hipuska
26. sep 2024

Tak ja som živým príkladom. Mala som problémovu pubertu, koniec zs katastrofa. Zobrali ma jedine na ucnovku - ako predavačku. Potom som urobila maturitou a skončila VS STU v BA. Ešte dlho o mne rozprávali, keď chodili z VS na tie prezentačné dni...že máme skončenú predavačku😀

petronela1985
26. sep 2024

@kk88899 my máme v rodine dve mladé študentky VŠ, sú sesternice a teraz už druháčky. Obe si vybrali veľmi (na dievčenské pomery) neobvyklú SŠ - sú vyučené kominárky 🙃 spravili si nadstavbu a teraz študujú krajinné inžinierstvo. Ide im to ťažšie, predsa boli zvyknuté sa učiť minimálne, ale zvládajú to obe.

palicka
26. sep 2024

@deti95060810 to je pomaturitné, jednu maturitu by musela mat

guiseppinka
26. sep 2024

Makni na sebe, podaj si prihlasku na gympel na buduci skolsky rok a budes mat lahsi start na medicinu...

jozef11111111
26. sep 2024

Veď a vieš že po 26 si platíš vš...máš na to ???

palicka
26. sep 2024

Myslím, že môžeš. Ale úprimne, medicína a asi ani psychológia to nebude. Škoda, že si nehľadala začiatkom septembra školu na prestup. Vždy sa začiatkom septembra uvoľnia nejaké miesta…

deti95060810
26. sep 2024

@palicka to áno,,len ja som si myslela že keď chce na vš tak maturitu mať už bude...

svetlonos
26. sep 2024

@kk88899
ja mam učňák a nadstavbu dennú maturitu. Viem aké "tazke" učivo je na učnaku. Určite to nie je správny zaklad na medicínu. Je tam väčšinou smiešne učenie s porovnaním so strednou školou, tobôž gymplom. Sestra bola na chemickej SŠ a jej kamoška na gympli, takže viem to reálne porovnať 🙂 Z toho ucnaku ak nejakým zázrakom urobis povmature skúšky na medicínu, to bude pre teba šok, ver mi. Mne bolo umožnené prejsť na 4 ročnú SŠ po znamosti - odmietla som z hrdosti. Dnes sa na to pozerám inakšie. Nik by o tom nevedel a aj v zahraničí sa inak pozrú na SŠ a ucnak plus nadstavbu - teda pokiaľ tam chceš študovať.
Kludne môžeš vystudovat VŠ aj s 3+2 ake medicína je, pri všetkej skromnosti, brutalne náročná. A ty za tých 5 rokov tak zvolniš tempo aj náročnosť učiva, ze aj keby končíš so samými jednotkami, medina ta zabije. Proste realita nepustí.
A preto som ti pisala aby si urobila budúci rok skúšky na gympel.

kk88899
autor
26. sep 2024

@jozef11111111 preco by som nemala 😂

kk88899
autor
26. sep 2024

@svetlonos to chapem a uvedomujem si, ze ta skola je dost narocna, no myslim, ze stale si to mozem premysliet. bohuzial na gympel ist nechcem, pretoze tam bez vysky mi to bude cele zbytocne. Na vysku chcem ist no stale sa moze vela veci zmenit

kk88899
autor
26. sep 2024

@palicka hladala, tuto skolu mi priradili v septembri nikde nie je volne.

hopsas
26. sep 2024

@kk88899 asi ta nepoteším... ale dobrá správa je že poznám dosť ľudí čo sa z ucnovky dostali na vysokú ale nie su to odbory ako medicina a podobne čo píšeš ty. Su to odbory ako sociálna práca alebo odbory kde berú každého bez rozdielu

kk88899
autor
26. sep 2024

@hopsas viem, ale podmienkou je maturita, ktoru si urobim , ak napisem skusky dobre, preco by ma nebrali?

hopsas
26. sep 2024

@kk88899 nestačí urobiť to dobre, na tieto smery čo uvadzas musíš excelovat ...ale samozrejme držím ti palce, neodradzam ta... Len som ti opísala moje pozorovanie

svetlonos
26. sep 2024

@kk88899
tak chod adpom ma zdravotnú a maj doučovanie z gymplackych predmetov, ktoré na tej medicíne budeš potrebovať. Ak fakt na medicínu chceš ísť, môžeš sa pori ucnaku pripravovať. Ale fakt nycta zdravotná bola lepšia. Na akom ucnaku vlastne si?

kk88899
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandarinka555
26. sep 2024

@kk88899 Mňa by fakt zaujímalo, ako sa toto skončí....z čašníka - lekár🙈

kk88899
autor
26. sep 2024

@mandarinka555 Robite akoby som nic nevedela, ja som si tuto skolu nevybrala, taktiez som pisala ze prestupim, vtipne. vela ludi islo z inych skol nez z gymplu alebo zdravotnej.