Zistila som, že zistiť poznámky z ktorých sa viem učiť nie je pre mňa reálne 😃
Chodím do prvého ročníka Bc. Ak si kúpim skriptá na môj daný odbor / ročník, z toho bude stačiť učiť sa? Viem sa z nich dostatočne pripraviť na skúšky?
Byt tebou, tak sa to rychlo naucim (pisat si dobre poznamky). Neskor nebudes mat sancu prestudovat vsetok obsah temy.
Toho uciva bude len pribudat.
Moja skúsenosť je taká, že učiteľ nechcel počuť poznámky
Kazdy ucitel ti povie co vyzaduje.. A kamosi z vyssich rocnikov daju tipy.
Boli učitelia, ktorí prednášali veci nad rámec skrípt a vyžadovali to aj na skúške. Ideálne je sa učiť z oboch zdrojov. Niektorí ešte poskytovali svoje prezentácie, pripadne sme si zhotovovali audio záznam z prednášky (samozrejme so súhlasom prednášajúceho).
My sme sa učili veľa z kníh + pár spolužiakov posielalo poznámky do skupiny.
Aj aj, niekde mas prednasky a tie niekde stacili, na vela predmetoch skripta od daneho ucitela plus prednasky. Mozes si prefotit poznamky od niekoho ineho po kom vies precitat 😉 ...kamoska niektore vecerne nestihala, tak prepisovala a dekodovala odo mna 😁...dnes uz ani ja veru neviem vylustit moje poznamky 😁😁😁
Záleží od toho aký je to odbor, u nás stačili knihy 😃 maximálne pr predmetov, kde zas stačili len prednášky.
Univerzalnu odpoved tu nedostanes, kedze to zavisi od konkretneho prednasajuceho. Niekomu stacili skripta, iny vypichoval veci z prednasok, ktore v skriptach neboli.
U nas bolo treba poznamky, plus kazdy profesor nadiktoval, z akych skript sa mame pripravovat.
Plus aj tak kazdy daval medziotazky, aby videl, ze chapes suvislosti v ramci uciva a aj s predchadzajucimi rocnikmi, nemas nabiflene len aktualne veci a iba podla otazok.
Podla toho, co studujes. Ak je to nejaka marketingova komunikacia, tak ano, budu ti stacit kupene skripta a z nich zlatanych par suvislych myslienok. Ak studujes medicinu, musis v prvom rade problemu rozumiet, a nie naucit sa odpoved naspamat z niekoho poznamok. Ak aj horko-tazko das skusku, bohvieaka doktorka z teba nebude. Preco mas problem, robit si poznamky?
My sa učíme z poznámok oni nápisu aj odporúčanú literatúru ale nikdy sme sa ju neučili. Raz sme sa učili z knihy na jednu skúšku.
Nám síce napíšu odporúčanú literatúru (poniektorí vyžadujú vedomosti len z ich vlastnej napisanej knihy) ale ja aj keď som si knihy kúpila alebo požičala tak nakoniec niektorí šikovní spolužiaci nám poskytli vycuc a z neho sme sa učili 😀 Ale naozaj záleží od toho čo študuješ. Ak len teóriu tak stačí aj takto ale ak takú chemiu, a technické či prírodovedné zameranie tak knihy treba a plus to čo prednášajú profesori (ja napr. večne zabudnem čo rozprávajú na prednáške, úplné okno mám 😂).
Že písať poznámky *