Vzdelávanie počas rodičovskej

11. dec 2022

Chcela by som sa opýtať zienok, ktoré pred MD pracovali v zahraničných korporatoch (neviem ci môžem konkrétne menovať, ale tak mam na mysli IBM, Dell, ING, SwissRe, KPMG, Henkel atd....), nie na managerskych pozíciách, ale boli bežné analytičky povedzme.. Keď ste odišli na materskú, a kym ste sa vrátili späť, boli ste v pracovnom kontakte s kolegami? Myslim to, ze ci ste sa udržiavali "vo forme" vedomostne, a dajme tomu ze dieťa večer zaspalo, tak žeby ste nevyski úplne z formy, ci ste si večer prelistovali guidances ci nejaké poznámky aspoň... Zaujíma ma, ze ci to tak funguje alebo nie, lebo ja sa svojho navratu dosť obávam, syn má už 2 roky a nemohla som počas RD ísť ani na 1/2 úväzok, cize ma čaká odznova zaúčanie... :(

nika2406
11. dec 2022

V kontakte velmi nie som, aj tak sa polovica teamu uz pomenila...co sa tyka vzdelavania tak si az pred nastupom pozriem poznámky ale iba v pripade ze by som sa vratila na povodne miesto..robim si inak kurz z excelu cez Udemy, mozno to niekedy vyuzijem a planujem este pred návratom dat si aspon konverzacie z AJ

petamich
11. dec 2022

ja sice nepracujem v korporate, pracujem v IT konzultacnej firme, chcela som ale napisat svoj nazor z pohladu zeny na RD - ja si myslim, ze je to vysoko individualne, vacsina zien v mojom okoli (kolegyn, pripadne kamaratiek, ktore v korporatoch pracuju) nie je takmer v ziadnom kontakte s firmou ani sa nejako extra nevzdelava, maximalne mozno pridu na vianocny vecierok etc., pre mna napr. bolo dolezite nestratit kontakt s firmou a kolegami, takze som s nimi zostala v kontakte, po pol roku doma som sem tam s niecim pomohla (hlavne s temami, kde som "expert" a poskytla som nejaku konzultaciu...) a teraz som sa dohodla so sefom, ze si spravim certifikaciu v teme, na ktorej sme sa zhodli a pred navratom urcite absolvujem konverzacie v AJ, kedze Netflix uplne nestaci 😀

autor
11. dec 2022

Baby a tie konverzácie v AJ to znamená ze si dáte nejaké len také akoze všeobecné, alebo si nájdete také tematické, napríklad ekonomika/účtovníctvo atď, co sa budú týkať len tém z vašej pracovnej náplne?

amelia89
11. dec 2022

ja som pracovala v korporate v spanielskom time, muz je spaniel tak ten jazyk mam nastastie trenovany nonstop ale inak by som to riesila konverzaciami lebo po 3 rokoch by to bolo zle a ja komunikujem s klientom. A co sa tyka naplne prace tak nie… je to prilis dynamicke aby som bola in, ak sa tam vratim tak proste sa budem musiet do toho dostat znova. ale neviem pretoze ta pracovna doba je proste nezlucitelna so skolkovym harmonogramom a na skrateny sa neda ;-/

petamich
11. dec 2022

no ja si dam urcite aj business english (kedze my pracujeme s bankami, telcom, poistovnami...) aj ked aj konverzacie su lepsie ako nic aspon pre mna 🙂

mamatroch
11. dec 2022

Ja v jednom z menovanych korporatov pracujem, vratila som sa po RD po 4 rokoch doma. V kontakte som nebola s nikym, nic pracovne som neriesila. Rodicovsku som si uzila z pozicie rodica, na rozmyslanie nad pracou mam cas teraz a este veeela rokov... Lebo ved do dochodku daleko 🤪
Moju poziciu medzicasom uplne zrusili, takze ma "supli" na uplne inu poziciu, ktora ma zozaciatku dost desila, lebo to bola oblast, ktorej sa rozumiem ako hus do piva 🙄 ...ale povedala som si, ze nie som v pozicii, aby som vymyslala a rozhodla som sa to skusit.
Zase moj zamestnavatel je optimisticky a beru to tak, ze pokial sa snazis a mas zaujem sa naucit nove veci, tak oni Ti k tomu poskytnu priestor a moznosti. A tak som to zobrala ako vyzvu a rozhodla som sa ju zdolat 🧗‍♀️.
Mam za sebou mesacne skolenie (normalne platene akoby som pracovala) a teraz som v skoleni, kde uz ma ucia pouzivat jednotlive programy (za tie 4 roky sa jednak tym casom a jednak zmenou pozicie pouzivaju uplne ine nez ake za mojich starych cias). Potom ma este caka shadowing s buducimi kolegami a potom uz hura, zacinam realne pracovat 👍 ...
Zozaciatku to istotne bude narocne, ale ja nie som clovek, co sa zlakne pri prvej prekazke a verim, ze to zvladnem a ze casom budem vo svojej praci dobra.
Dokonca - co je vyhoda korporatov - mi umoznili skrateny uvazok a 100 % home office. To je pre mna skvele, lebo mi to umoznuje bez problemov sklbit rodinny zivot s pracou.
Takze neboj sa a nestresuj. Len sa ozvi napr. 3 mesiace pred navratom do firmy, aby ste dohodli podmienky nastupu - vycerpanie starej dovolenky, poziciu, full / parttime (4 hod / 6 hod denne), eventl. home office...
Teraz si uzivaj dietatko a cas doma... Niet nad to, byt si vedoma, ze si ten cas doma vyuzila naplno pre rodinu a ze potom, ked nastane cas navratu do prace, nebudes mat pocit, ze si cosi zameskala... Aby to nebolo tak, ze teraz budes rozmyslat nad pracou a potom v praci rozmyslat nas tym, co si mohla doma s dietatkom robit, ked si bola na RD 😉
...ak mas pocit sama pre seba, ze sa chces vzdelavat / v niecom posunut dalej, tak isto neries stare procesy a tooly, aj tak uz bude vsetko inak. Skor by som sa zamerala na zlepsenie sa napr. v jazyku, ci uz kurz, samovzdelavanie, pocuvanie cudzojazycnych podcastov na temu, co Ta bavi, cudzojazycne filmy ci knihy...

sunny3
9. apr 2023

.