Dobrý deň, poradíte mi prosím.
Ak by som si spravila externe strednú zdravotnícku školu odbor praktická sestra a nešla by som pokračovať ďalej v štúdiu na VŠ ošetrovateľstvo, mám šancu si nájsť prácu? Práca sanitárky ma veľmi neláka a toto by malo byť niečo trochu viac, čo sa týka vzdelania. Príp. ak by o mňa nebol záujem na Slovensku, je nejaká šanca v zahraničí? Ďakujem
@lucka_ke Myslíš, že aj hneď po škole a teda bez praxe?
Prax na skole mas. V zahranici mozes robit opatrovatelku v Pflegeheim, ten nizsi stupen. Pripadne ponukaju priamo oni potom dovzdelanie tak, ze robis a studujes zaroven. Kamoska tak robila, je na oddeleni pre Demenz vo Viedni. Uz je diplomovana stanicna sestra. Lebo tie ukony musia robit ludia s praxou a takto to najlepsie dosiahnu. Ono v tomto smere mas kopec prace. Zdravotnikov je malo
áno, v máji som maturovala, ja síce ešte v zdravotníctve nerobím, ale moje spolužiačky začali hneď po škole - na detskej kardiológii na oddelení, v zubnej ambulancii, v očnej amb., v internej amb., dve v domove dôchodcov, jedna je dokumentaristka na detskom oddelení, dve sú v labáku (tie tam pracovali už počas školy), spolužiak je v psychiatrickej amb. (robí si ďalej VŠ) a niektoré už robili v zdr. predtým, neviem kde presne sú teraz (predtým robili vo VÚSCH, na onkohematológii a novorodeneckom sanitárky)
@kiki68 Jasné, viem, že na škole prax je, ale myslela som prax zo zamestnania. Ak budem mať v životopise, že som zmaturovala a nebudem tam mať uvedené žiadne zamestnanie, či všade nezoberú radšej niekoho, kto už u niekde pracoval.
Ahoj áno nájdeš a ľahko ja som pracovala skoro 3 roky na chirurgii dokonca z toho pól roka na jiske a robila som všetko ako sestra. Teraz pracujem v rehabilitačnej nemocnici a som sama na oddeleni čiže som si za všetko ja zodpovedná. Na chirurgii som musela byt vždy v službe zo sestrou ktorá je diplomovana alebo má minimálne bc ale aj tak keď sa nieco stalo bola som si zodpovedá za to ja ale aj tá sestra so mnou v službe čiže sme si museli veriť a pracovať na rovnakej úrovni aby sa take veci nestali.
áno v nemocnici na oddelení aj v ambulancii, domove dôchodcov, na odd. dlhodobo chorých tam všade si prácu nájdeš ihneď