Ahojte. Chcela by som sa opýtať či niekto študuje, alebo sa chystá študovať odbor Výživa ľudí v Nitre na poľnohospodárskej univerzite? Chcem si podať prihlášku na externé štúdium, v minulosti som už bola prijatá, no nakoniec som školu odložila bokom. Teraz mam 2 deti, batoľa a predškolák, plus v najbližšej dobe pribudne aj práca, takže študovať zvládnem jedine externou formou. Chcela by som opýtať či je štúdium náročné a ako veľmi, či musím byť na prednáškach každú sobotu? Alebo akým konkrétnym spôsobom to funguje? Prípadne je tu niekto, kto vyštudoval a uplatnil sa v odbore? Školu si chcem urobiť primárne kvôli tomu, že sa dlhodobo zaujímam o problematiku výživy a športu, je to hlavne mojou záľubou. Počúvam však aj názory, že sa neuplatním... Pracovných pozícií, pre túto kvalifikáciu je málo. Je to tak? Ďakujem vopred za odozvu.
@sunshine85 ja už mám podanú prihlášku. 😊
@julia17848 tak čo baby v septembri sa vidíme? 😇
@monikas03 Tak ten blok bol dosť náročný väčšinou od skorého rána do večera, áno boli to cvičenia. Ale ako som písala aj prednášky boli povinné. Tie boli v piatok a sobotu raz mesačne. Mňa postretla korona a online škola čo ma dosť potešilo, keďže sa mi počas štúdia narodilo dieťa ☺️
@matin_ka ak si správne pamätám tá chémia bola hlavne v prvých dvoch alebo troch ročníkoch... vieš čo je to také z každého rožka troška☺️ ten bakalár je taký obšírnejší dokonca bola aj fyzika, mne prišiel druhý stupeň jednoduchší ale zas treba povedať,že mňa zastihlo to predĺžené štúdium
Ja niesom ešte na 100 percent rozhodnuta ci nastúpim. Teraz som začala v novej práci na plný úväzok a deti majú 2 a 5 rokov a mam to cca 1,5 hod cesty, možno aj viac.
A už prišlo, koho zobrali? Beru 20 a prihlášok bolo podaných 56. Vie niekto?
@julia17848 mne prislo že som prijatá. No nepotvrdila som to ešte
@matin_ka a môžeš mi napísať aké si mala priemery známok? Ja tak okolo 1,1 až 1,2 1-3 ročník no posledný ročník som mala 2,5 priemer na konci 4 ročníka. Tak potom ja mam asi smolu. To som si vtedy vravela, že už sa mi to nebude nikde počítať. 😂😂😂
@julia17848 panečky ja ani nepamätám 🤣🙈 to bolo dávno 🙆🏼♀️ ale asi dve 2 som mala. 🙈
@ludma88 tak to potom bolo ozaj blízke. Ja som študovala technickú školu. Teda grafiku a video. 😇 ale stravu a výživu rada študujem. Veľa kníh mám prečítaných a fascinuje má to. 🙈 preto mám aj trošku obavu či ísť do toho keďže som ja na mojej techickej škole som fyziku videla tak že sme skladali počítače a chémiu som nemala vôbec.
@matin_ka mala som aj spolužiakov z technických škôl, vedúcich jedálni, zdravotné sestry, trénerov, učiteľov no proste rôzne zameranie
Kto chce sa bude učiť,kto ide iba po titul zistí,že až také úplne ľahké to zas nieje. Ja si myslím,že ak máš čas, chuť a peniaze tak to kľudne skús 😉
Ahojte 🙂. Tiež uvažujem nad touto skolou. Vŕta mi to v hlave asi vyše roka. Dosť sa zaujímam o vyzivu. Zo strednej školy som už 6 rokov 😫 tak neviem ako by som sa znova dostala do učebného stereotypu😁. Vyštudovala aom hotelovú akadémiu takze tej chémie som tam tiež nemala teda veľa. Zaujimalo by ma ako to je teda s tými prednáškami. Ako často sú ? Ktoré dni ? Možem študovať len externe kedže už mám prácu a domácnosť a nebudem zit zo vzduchu 😁. Ďakujem za každú odpoved
@matin_ka ďakujem za podporu 🙂 . Tak zvládnuť asi by sme zvládli, bola by som aj ochotná si zohnať predtým nejaké materiály zo stredných škôl, nech si pozriem aspoň nejaké základy aby som nebola úplne vyťatá. U mňa je aj dosť veľký problém, že je to ďaleko, vyše 2 hod cesta autom. A to ja som taký šofér po meste, celkom ma desí, že by som cestovala takto ďaleko. A priamy spoj mi do Nitry nejde :/. Takže to musím veľmi prehodnotiť. Aby som nakoniec nezlyhala v tomto ako v chémii.
@julia17848
@matin_ka Ahojte baby, studujete tu vyzivu nakoniec? Ktore dni mate prednasky? Ako casto? Zvladate to v pohode?
Ahojte, akurát váham či odoslať prihlášku alebo nie, pracujem na fulltime, práca časovo aj psychicky občas náročnejšia takže extrémne je pre mne jedina možnosť, chcela by som sa opýtať či je tu niekto kto momentálne štúduje/doštudoval a bol by ochotný sa podeliť o svoju aktuálnu skúsenosť 😊 skončené mám gymnázium pred pár rokmi tak je ten návrat do školy pre mňa náročnejší. Ďakujem vopred
@julia17848 aj mňa zaujal tento odbor, tiež hľadám, nejaké osobne skusenosti od niekoho...